„Galiu pasakyti tik tiek, kad mes siekiame įsigyti „Saab“, – informacijos apie užbaigtą sandorį nepatvirtino NEVS atstovas Mikaelas Ostlundas.

„Saab“ bankroto administratorius Hansas Bergqvistas buvo nepasiekiamas.

51 proc. NEVS kompanijos priklauso Honkonge įsikūrusiai „National Modern Energy Holdings“ įmonei, kurią valdo Kinijos verslininkas Kai Johanas Jiangas. Pagrindinė jos veikla sutelkta į alternatyvios energijos projektus Kinijoje. Dar 49 proc. akcijų valdo Japonijos kompanija „Sun Investment“.

Remiantis pranešimais, NEVS buvo įkurta balandžio mėnesį „turėdama vienintelį tikslą – nupirkti „Saab“. Kompanijos pirmininkas yra buvęs „Volvo Trucks“ vadovas Karlas-Erlingas Trogenas.

Vis dėlto iki šiol NEVS oficialiai nepripažino savo ketinimų dėl „Saab“, taip pat jie neigė norintys „Saab“ gamykloje Trolhatene gaminti elektromobilius.

M. Ostlundo teigimu, kadangi oficialūs NEVS šeimininkai yra įsikūrę Honkonge, „Saab“ įsigijimui nereikia gauti Kinijos valdžios palaiminimo ir taip galima aplenkti potencialias biurokratines kliūtis.

Pranešama, kad NEVS perka „Saab“ be atsarginių dalių padalinio „Saab Parts“.

Švedijos automobilių dalių tiekėjus vienijančios asociacijos FKG vadovo Fredriko Sidahlo teigimu, švedai nebus patenkinti, jeigu nauji „Saab“ savininkai planuoja gaminti elektromobilius.

„Tikėjomės, kad tai bus pirkėjas, kuris norės toliau gaminti „Saab“ modelius. Jeigu tai bus elektriniai automobiliai, tai nebus masinė gamyba“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)