Tai sekmadienį paskelbė vienas iš trijų bankrutavusios Švedijos automobilių gamintojos administratorių.

„Kol kas negaliu komentuoti, su kuo konkrečiai diskutuojame šiuo klausimu, tačiau drąsiai galima pareikšti, kad šiuo metu yra keturi penki rimtai šiuo sandoriu besidomintys pirkėjai“, - sakė „Saab“ bankroto administratorius Hansas Berqgvistas.

Kaip jau skelbta, praėjusių metų gruodžio 19 dieną sunkumų slegiama Švedijos automobilių gamintoja „Saab“ kreipėsi į teismą dėl bankroto.

Pasak H. Berkvisto, pagrindinis tikslas – parduoti visą „Saab“ vienam pirkėjui, tačiau taip pat domimasi galimybėmis parduoti verslą ir dalimis.

Kinijos automobilių gamintoja „Youngman“, kurios sprendimas neinvestuoti į Švedijos automobilių gamintoją „Saab“ paskubino pastarosios bankrotą, tebesidomi galimybe įsigyti „Saab“ aktyvus. Kinijos kompanijos delegacija pirmadienį atvyksta į Švediją siekdama užbaigti sandorį.

Sandoriu domisi ir Indijos visureigių gamintoja „Mahindra & Mahindra“. Pranešama, kad kompanijos atstovai pratęsė vizitą „Saab“ gamykloje Trolhatano mieste tolesnėms deryboms.

Turkijos privati akcinė bendrovė „Brightwell Holdings“ taip pat išsakė susidomėjimą šia galimybe, apie tai pranešė kompanijos valdybos narys Samieras Ahmedas.

Anot laikinojo administratoriaus H. Berkvisto, administratoriai tikisi pasiekti susitarimą artimiausiomis savaitėmis.

Saab“ jau buvo ant bankroto ribos, kai „General Motors“ pardavė jį 2010 m. pradžioje olandų kompanijai „Swedish Automobile“ (SWAN) - tuometei „Spyker“ – už 400 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją