„Planuojame, kad „Saab“ gamyba Kinijoje bus pradėta per 2 metus, tačiau tiksli data priklauso nuo daugybės faktorių“, – sakė „Pang Da“ valdybos sekretorius Wangas Yinas.

Pagal šią savaitę pasirašytą susitarimą, „Pang Da“ dar šiemet Kinijoje atidarys 50 „Saab“ atstovybių. Numatoma, kad per metus šalyje bus parduodama apie 10 tūkst. šios markės automobilių.

„Pang Da“ Kinijoje valdo 926 automobilių pardavimo atstovybes ir atstovauja tokioms kompanijoms kaip „Honda“, „Toyota“, „Hyundai“, „Subaru“ ir „Mazda“.

2010 m. „Pang Da“ pardavė 470 tūkst. automobilių, 31 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Pagal „Saab“ valdančios kompanijos „Spyker Cars“ ir „Pang Da“ susitarimą, kinai įsipareigojo nupirkti „Saab“ automobilių už 30 mln. eurų ir tikimasi, kad vėliau automobilių bus perkama už dar 15 mln. Kinijos kompanija taip pat už 65 mln. eurų gaus 24 proc. „Spyker“ akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją