Praėjusios savaitės pabaigoje „Saab“ savininkai „Swedish Automobile“ pranešė, kad pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą su Kinijos kompanijomis „Pang Da“ ir „Youngman“ dėl „Saab Automobile“ 100 proc. akcijų pardavimo. Skelbiama, kad sandorio vertė – 100 mln. eurų.

Pagal naujai nustatytus tikslus, 2012 m. „Saab“ planuoja pagaminti 35-55 tūkst. automobilių, 2013 m. – 75-85 tūkst. vnt., o vėliau pasiekti ir 185-205 tūkst. vnt. ribą. Vis dėto nesitikima, kad iki 2014 m. „Saab“ pradės dirbti pelningai.

Kompanijos išplatintame pranešime teigiama, kad „Youngman“ ir „Pang Da“, norėdamos pastatyti „Saab“ ant kojų, skirs mažiausiai 600 mln. eurų. Pinigai bus skirti siekiant įgyvendinti naują verslo planą, kuriame numatyta atnaujinti gamybą ir pagaminti jau užsakytus automobilius, išplėsti modelių gamą, įžengti į Kinijos rinką, stiprinti pozicijas besivystančiose rinkose, tokiose kaip Rusija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją