M. Prochorovas pareiškė, kad visi pristatyti automobiliai jau gali važiuoti, tačiau hibridinis automobilis užsivedė tik iš trečio karto ir iš vietos nepajudėjo.

Kompanija sausio mėnesį planuoja surengti hibridinių automobilių bandomuosius važiavimus. Milijardierius pajuokavo, kad abejoja, ar galėtų tilpti į šį mažą automobilį, tačiau galiausiai atsisėdo prie jo vairo, rašoma vedomosti.ru. „Ё –mobilis“ bus parduodamas su „Ё – fonu“, kurio pagalba hibridinis automobilis yra užvedamas per atstumą.

Pirkėjams bus siūlomi „Ё-mobil“ su vienatūrio, kupė ir furgono kėbulais. Visi trys automobiliai bus gaminami pagal tą pačią platformą.

M.Prochorovas tikisi šalyje per metus parduoti po 10 tūkst. hibridinių automobilių, kurių serijinė gamyba bus pradėta 2012 m.

Jis anksčiau atskleidė, kad gaminti rusiškus hibridus padės investuotojas iš Prancūzijos Vincentas Bollore'as.

Gamintojai žada, kad tai bus ne tik pirmasis Rusijoje pagamintas, bet ir pigiausias pasaulyje hibridinis automobilis. Manoma, kad serijinis modelis kainuos apie 10 tūkst. JAV dolerių (26 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją