„Būtina organizuoti serijinę „Kortež“ projekto visureigių bei sedanų gamybą. Tokie automobiliai būtų prieinami ne tik labiausiai pasiturintiems gyventojams. Pagal šį projektą geri išėjo ir mikroautobusai, jie turėtų pritraukti vaikus auginančių šeimų dėmesį“, – sakė V. Putinas.

Apie „Kortež“ projekto eigą valstybės vadovui papasakojęs „Rostech“ vadovas pasidomėjo, ar patiko pagal šį projektą sukurtas limuzinas, kuriuo V. Putinas gegužės 7-ąją nuvažiavo kelis šimtus metrų iki inauguracijos ceremonijos vietos.

„Geras“, – atsakė V. Putinas bei pridūrė, kad pritaria ir šio limuzino serijinės gamybos planams.

„Beje, mes pagal „Kortež“ projektą netrukus pristatysime dar ir motociklą. Darbo liko labai nedaug“, – sakė S. Čemezovas.

Įgyvendinti „Kortež“ projektą 2012 metais nurodė pats V. Putinas. Per kelerius metus buvo sukurti keturių klasių „Kortež“ automobiliai – sedanas, visureigis, vienatūris ir limuzinas – bei pagaminti jų prototipai.

Pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas neseniai pranešė, jog serijinės gamybos „Kortež“ projekto automobilius rinkai planuojama pasiūlyti 2019-ųjų pradžioje, jų kainos prasidės nuo 10 mln. rublių (130 tūkst. eurų), „tačiau jie bus bent penktadaliu pigesni už panašius „Rolls-Royce“ ar „Bentley“, bet brangesni už S klasės „Mercedes“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)