Kaip praneša „LeftLane News“, kelios Prancūzijos profesinės sąjungos apkaltino „Renault“ kompanijos vadovus šantažavus savo darbuotojus. Esą stengiantis sutaupyti, darbuotojai buvo verčiami sutikti su sunkesnėmis darbo sąlygomis.

Vienos iš profsąjungų atstovas tiesioginiame radijo laidos eteryje teigė, kad sunkius laikus išgyvenančios „Renault“ kompanijos vadovai grasino uždaryti dvi gamyklas Prancūzijos šiaurėje, jei darbuotojai nesutiks su naujomis darbo sąlygomis. Remiantis jomis darbuotojai esant reikalui turėtų persikelti dirbti iš vienos gamyklos į kitą. Tokiu būtu gamintojas ketino sutaupyti 1603 darbo valandas per metus.

Trečiadienį „Renault“ kompanijos darbuotojai buvo surengę protestą dėl galimai neteisėtų įmonės veiksmų. Solidarizuodamiesi prie jų prisijungė ir 300 „PSA Peugeot-Citroën“ darbuotojų.

Tuo tarpu kalbėdamas televizijos stočiai „France 2“ „Renault-Nissan“ koncerno vadovas Carlosas Ghosnas kategoriškai atmetė bet kokius kaltinimus. Pasak jo, ši situacija nėra paprasta ir kiekviena pusė turi daryti nuolaidas. Ir jei kiekvienas bandymas diskutuoti šia tema bus vertinamas kaip šantažas, susitarimo pasiekti nepavyks.

„Renault“ ir profsąjungų atstovai vėl susitiks prie diskusijų stalo sausio 29 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)