Pranešime teigiama, kad po „Volkswagenskandalo, kai buvo nustatyta, jog vienas didžiausių pasaulio automobilių gamintojų montavo išmetamųjų dujų rodiklius klastojančią įrangą, Prancūzijos Vyriausybė patvirtino nepriklausomą techninę komisiją.

Šios nepriklausomos techninės komisijos tikslas yra patvirtinti, kad Prancūzijos automobilių gamintojai nenaudoja panašios įrangos savo automobiliuose.

Todėl ministrų kabineto įgaliota Prancūzijos Sertifikavimo komisija (UTAC) šiuo metu tiria 100 rinkoje esančių automobilių, tarp kurių yra ir 25 „Renault“ automobiliai (tai atitinka kompanijos rinkos dalį Prancūzijoje). Iki 2015 m. gruodžio mėnesio pabaigos buvo patikrinta 11 automobilių, tarp kurių 4 buvo „Renault“ markės ir tai leido pradėti produktyvias diskusijas su „Renault“ inžinierių komanda.

Prancūzijos Energijos ir klimato agentūra (DGEC) prie Ekologijos, tvaraus vystymo ir energetikos ministerijos, kuri yra pagrindinis nepriklausomos techninės komisijos atstovas, šiuo metu jau laikosi nuomonės, kad vykstantis tyrimas atskleis, kad tokios įrangos „Renault“ automobiliuose nėra.

Gamintojas, suprantama, tai vadina gera žinia. Šiuo metu atliekami testai atveria kelius pritaikyti geresnius sprendimus „Renault“ taršos reguliavimo plane pristatytiems esamiems ir būsimiems „Renault“ automobiliams, siekiant pagerinti jų automobilių energinį efektyvumą.

Tuo pat metu Konkurencijos, vartotojų apsaugos ir kovos su sukčiavimu departamentas prie Ekonomikos ministerijos (DGCCRF) nusprendė pratęsti papildomus medžiagų ir gamybos vietų tyrimus, siekiant galutinai patvirtinti nepriklausomos techninės komisijos pirmąsias išvadas.

DGCCRF atstovai apsilankė pagrindinėje įmonės būstinėje, „Renault“ techniniame centre Lardyje ir technologijų centre Guyancourt'e.

Pranešime pažymima, jog „Renault“ komandos visiškai bendradarbiauja su nepriklausoma technine komisija ir Ekonomikos ministerijos atstovais, kurie nusprendė atlikti papildomus tyrimus.

Po sėkmingai pasibaigusios Paryžiaus klimato konferencijos (COP21), „Renault“ teigia ketinanti dar labiau padidinti savo indėlį į planetą tausojančius pramonės sprendimus.

Šiuo metu „Renault Group“ jau yra tarp 3 pirmaujančių kompanijų (pirmi 2013 m., antri 2014 m.), kurios sėkmingai vysto anglies dioksido taršos programą. Per paskutiniuosius 3 metus „Renault Group“ 10 proc. sumažino kompanijos automobilių anglies dioksido taršą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)