„Renault“ tikisi, kad „Clio Grandtour“ kartu su naujos kartos „Clio“ hečbeku, padidinto pravažumo „Captur“ ir vien elektrą naudojančiu kompaktišku miesto automobiliu ZOE sustiprins šios markės pozicijas tarp mažų, B segmento automobilių.

Kompaktiškas 4,26 m ilgio „shooting brake“ tipo automobilis yra talpiausia „Clio“ versija, kurios bagažinės talpa siekia 443 l, o nulenkus galines sėdynes ji išauga iki 1380 l. Nulenkus priekinę keleivio sėdynę, „Clio Grandtour“ ilgis nuo automobilio galo iki daiktadėžės siekia 2,48 m. Atstumas tarp ratų išliko toks pat, kaip hečbeko, bet galo iškyša siekia 825 mm ir yra 204 mm ilgesnė. Siekiant suteikti galimybę patogiau transportuoti tokius daiktus kaip dviračiai, bagažinės durys taip pat yra didesnės nei hečbeke. Jų aukštis yra 685 mm (+133 mm), o didžiausias plotis – 994 mm (+89 mm).

„Grandtour“ versija pasižymi visomis naujos kartos „Clio“ hečbeko savybėmis: nuo dizaino iki saugumo. Naujajame „Clio Grandtour“ gali būti montuojamas naujas trijų cilindrų „Energy TCe 90 AG“ benzininis variklis su turbokompresoriumi, kurio degalų sąnaudos yra 4,5 l/100 km, o CO2 emisija – 104 g/1 km. Ekonomiškiausia „Energy dCi 90 AG“ versija su „Stop&Start“ sistema sunaudoja 3,6 l/100 km, o CO2 emisija siekia 93 g/km.

Dyzelinių jėgos agregatų gamoje taip pat bus 1.5 l, 75 AG variantas, o benzininių – 1.2 l, 75 AG bei 0.9 l, 90 AG versijos.

Pirkėjams bus siūloma dvigubos sankabos EDC pavarų dėžė, kurią bus galima įsigyti su „Tce 120 AG“ benzininiais varikliais pirmoje 2013 metų pusėje, o su „dCi 90 AG“ dyzeliniais varikliais – šiek tiek vėliau.

Per pastaruosius penkerius metus „Clio“ universalo tipo automobilių dalis B segmente sudarė tik apie 5 procentus. Kasmet buvo pagaminama vidutiniškai apie 240 tūkstančių automobilių, tai yra šiek tiek mažiau nei pusę pagaminamų vienatūrių (11 procentų dalis šioje klasėje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)