Prancūzijos žurnalas „Challenges“ rašo, kad „Renault“ turėtų naują modelį visuomenei parodyti birželio 13-14 dienomis LeMane, kai čia vyks legendinės lenktynės.

Į šio automobilio kūrimą „Renault“ investavo 600 milijonų eurų. Naujas sportinis automobilis turės variklį, kuris sieks apie 250 – 300 AG ir kainuos apie 30 – 35 000 eurų. Jis bus šiek tiek pigesnis už minėtus konkurentus.

Prancūzijos žurnalistai rašo, kad po poros metų „Alpine“ markės gamoje turėtų atsirasti ir visureigis. „Renault“ atsisakė komentuoti šiuos gandus.

Prekyba naujuoju „Alpine“ modeliu turėtų prasidėti kitų metų pabaigoje. Tai bus dvivietis sportinis kupė su varikliu sumontuotu už vairuotojo sėdynės. „Renault“ Dieppe esanti gamykla per metus galės pagaminti tik po 5000 šių mašinų, tad tai bus gan retas modelis.

Kuriant šį automobilį „Renault“ naudojosi savo partnerių – „Nissan“ ir „Daimler“ – patirtimi. Tačiau „Alpine“ atgimimas nebuvo lengvas. Iš pradžių šis projektas buvo pristabdytas, kai vienas „Renault“ koncerno vadovų, už projektą atsakingas Carlosas Tavaresas perėjo pas konkurentus – vadovauti „Peugeot-Citroen“ koncernui. Po to netikėtai sugriuvo bendras aljansas su „Caterham“, nes buvo planuojama naują automobilį kurti kartu su šia britų kompanija.

Tačiau „Caterham“ negalėjo pavilkti didžiulės finansų naštos, nes projektas labai brangus.

Pirmą kartą „Renault“ savo „Alpine“ konceptinį modelį parodė prieš trejus metus Monake, „Formulės-1“ lenktynių metu. Tada jame buvo sumontuotas „Nissan“ 400 AG trijų su puse litrų variklis, bet panašu, kad prancūzai atsisakė šio variklio vardan mažesnio litražo turbininio agregato. Toks būtų ir ekologiškesnis, ir pigesnis. Greičiausiai naujame „Alpine“ modelyje bus montuojamas dvilitrinis turbininis agregatas.

Laida „Piko minutės“ transliuojama pirmadieniais – ketvirtadieniais 7.20 val.