Nebus sunku pastebėti, kad „Alaskan“ išvaizda panašus į visus naujosios „Renault“ automobilių gamos atstovus, tačiau labiausiai primena „Nissan Navara“ pikapą. Tame nieko keisto, mat abu modeliai naudoja tą pačią platformą. Beje, jos pagrindu bus sukurtas ir pirmasis „Mercedes-Benz“ pikapas, kuris turėtų debiutuoti dar šiemet.

23 cm aukščio prošvaisą turintis „Alaskan“ bus siūlomas tiek su dviviete, tiek su didesne keleivine kabina. Pikapas galės vilkti iki 3,5 tonos svorį.

Automobilyje, kaip ir „Navara“ atveju, bus montuojamas 2,3 litro darbinio tūrio turbodyzelinis variklis, kuris priklausomai nuo modifikacijos galės išvystyti 160 arba 190 AG galią. Kai kurioms rinkoms „Renault“ pasiūlys pikapą ir su 2,5 litro 160 AG benzinine jėgaine.

Motorai ratams galią perduos per šešių laipsnių mechaninę arba septynių laipsnių automatinę pavarų dėžes. Pirkėjams bus siūlomi tiek visais, tiek galiniais ratais varomi variantai.

Už papildomą mokestį bus galima įsigyti elektronika valdomą riboto praslydimo galinės ašies diferencialą arba mechaninę blokiruotę. Be to bus galima rinktis multimedijos įrangą su 7 colių skersmens ekranu, navigacija, 360 laipsnių vaizdo kamera ir kita komforto įranga.

Automobilis bus surenkamas Argentinoje, Meksikoje ir Ispanijoje.

Paryžiuje – naujas SUV

Tuo metu leidinys „Autocar“, remdamasis šaltiniu kompanijoje, praneša, kad „Renault“ planuoja išleisti naują SUV automobilį su kupė silueto kėbulu. Teigiama, kad naujojo modelio prototipas plačiajai visuomenei bus parodytas spalio mėnesį Paryžiuje vyksiančioje tradicinėje tarptautinėje parodoje.

Spėjama, kad šiam sprendimui prancūzus įkvėpė praėjusių metų Frankurto parodoje pademonstruotas „Mazda Koeru“, kuris kritikų buvo pripažintas už dizaino sprendimus. „Renault“ prototipas turėtų remtis panašia koncepcija, tuo pačiu ne vieną detalę perimdamas iš jau gaminamo miesto visureigio „Kadjar“.

Svarbu ir tai, kad naujajam SUV turėtų būti numatyta visiškai elektrinė modifikacija.