Pernai nepaisant recesijos Europoje ir lėtėjančio pardavimų augimo Kinijoje, pasauliniai prekybos rodikliai išaugo iki rekordinių 8,1 mln. automobilių. 2012-iais visame pasaulyje „Renault“ grupė pardavė 2 550 286, „Nissan“ realizavo 4 940 133, o „AVTOVAZ“ – 606 778 automobilius. Tai yra 10 proc. visų pasaulyje parduotų naujų automobilių. 2012-iais aljansas buvo ketvirtas pagal prekybos apimtis – jį lenkė tik „Toyota“, „General Motors“ ir „Volkswagen“.

Augančios rinkos paspartino tarptautinę „Renault“ plėtrą. 1999-iais Brazilija, Rusija, Indija ir Kinija (BRIC šalys) sudarė vos 8 proc. pasaulinės automobilių rinkos. 2012 metais pardavimai šiose šalyse sudarė 36 proc.

Skirtingos dviejų grupių vietinės rinkos papildo viena kitą ir leidžia aljansui stiprėti plečiant veiklą. Jau kelerius metus iš eilės „Renault“ turėjo atlaikyti Europoje krintančias prekybos apimtis. Tuo tarpu „Nissan“ turėjo naudos iš augančios Kinijos automobilių rinkos ir atsigavimo Jungtinėse Valstijose. „Renault“ turi 43,4 proc. „Nissan“ kompanijos akcijų ir todėl įmonei yra pelningas „Nissan“ rinkų augimas. „Nissan“ pardavus automobilį, 43,4 proc. pajamų atitenka „Renault“.

Pagrindiniai aljanso rodikliai 2012-iais:

8 097 197 vnt. parduotų automobilių
10 proc. pasaulinės rinkos
4-oji pagal dydį automobilių pramonės grupė pasaulyje
64 proc. pasaulinės elektromobilių rinkos
2,6 mlrd. eurų iš bendradarbiavimo, įskaitant 1,16 mlrd. eurų „Renault“

Aljanso struktūra:

„Renault“ priklauso 43,4 proc. „Nissan“ akcijų kapitalo, o „Nissan“ – 15 proc. „Renault“. Tai, kad kompanijos turi viena kitos akcijų, užtikrina bendrą abiejų partnerių suinteresuotumą aljansu.
2002 metų kovo 28 d. įkurta Nyderlandų „Renault-Nissan BV“ kompanija rūpinasi strateginiu aljanso valdymu. Jos kapitalas yra padalytas lygiomis dalimis tarp „Renault SA ir „Nissan Motor Co. Ltd.“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)