Nuo 2016 m. gaminamo „Mégane GrandCoupé“ pardavimai viršijo 200 tūkst. vienetų. Bemaž 30 valstybių parduodamas modelis svariai prisideda prie tarptautinės „Renault“ prekės ženklo plėtros.

Elegantiškas ir rafinuotas dizainas

Naujajame „Mégane GrandCoupé“ integruota efektyvumu kelyje pasižyminti 100 proc. LED technologija „Pure Vision“ ir „Renault“ emblema tapę C formos žibintai.

Priekinis buferis ir naujos formos grotelės papuoštos chromo elementais. Aerodinaminėms savybėms pagerinti, ratų arkų priekyje yra sumontuoti oro deflektoriai. Naujojo „Mégane GrandCoupé“ šonai tapo išraiškingesni dėl naujo dizaino sparnų ir apšviestų durų rankenų.

Galima rinktis vieną iš septynių naujojo „Mégane GrandCoupé“ spalvų, įskaitant naują „Highland Grey“. Naujajame modelyje montuojami nuo 16 iki 18 colių skersmens ratlankiai.

Ergonominis interjeras

Naujajame „Mégane GrandCoupé“ įdiegtas skaitmeninis 10,25 colių skersmens prietaisų skydelis su integruota GPS navigacija.

Priekinėje panelėje (priklausomai nuo komplektacijos) taip pat integruotas naujas, dvigubai didesnis, 9.3 colio multimedijos ekranas. Vertikali planšetė salonui suteikia modernumo. Nauja susieta „Renault EASY LINK“ multimedijos sistema siūlo visokeriopą navigacijos, informacijos ir pramogų turinį („infotainment“) bei „MULTI-SENSE“ nustatymus. Geresnei ergonomikai pasiekti, pagalbinės vairavimo įrangos sistemos yra sutelktos ant vairo, o konsolės valdikliai, kaip temperatūros režimo reguliavimas, yra lengviau prieinami.

Naujojo „Mégane GrandCoupé“ komplektacijoje yra elektrochrominis berėmis galinio vaizdo veidrodis, chromuota apdaila randama ir ant oro kondicionieriaus valdiklių. Baigiamoji interjero detalė yra naujo tipo apmušalai. Elektra valdoma sėdynė užtikrina vairuotojui patogesnę padėtį vairavimo metu.

Individualizuota vairavimo patirtis

Nauja, sklandesnė ir intuityvesnė, išmaniųjų telefonų technologijos pagrindu veikianti sąsaja įgalina multimedijos sistemą „Renault Easy Link“ integruoti balso atpažinimą su „Android Auto“ ir „Apple CarPlay“ sistemomis, pagal „Google“ vietovės paiešką veikianti navigacija nurodo degalų kainas ir eismo informaciją realiu laiku. Per „Renault Easy Connect“ sistemą (priklausomai nuo valstybės) išmaniojo telefono programėlė „MY Renault“ suteikia galimybę naudotis naujomis susieto judumo funkcijomis tiek automobilio viduje, tiek išorėje: nuotoline sąveika su automobiliu, automobilio padėties nustatymu, navigacija „nuo durų iki durų“ ir pan.

Tobulėjanti „Renault Multi-Sense“ technologija pristato keturis važiavimo režimus („Eco“, „Comfort“, „Sport“ ir „MySense“ – priklausomai nuo variklio) dar malonesnei vairavimo patirčiai užtikrinti. Tarp naujų funkcijų yra didesniu intuityvumu ir paprastesniais nustatymais pasižyminti pagerinta ergonomika, naujos aplinkos spalvos ir variklio skleidžiamam garsui pakeisti skirta „R Sound“ programa.

Naujos pagalbinės vairavimo priemonės

Saugesniam ir malonesniam vairavimui naujajame „Mégane GrandCoupé“ įdiegta nauja pagalbinė vairavimo įranga:

  • adaptyvi greičio palaikymo sistema su „Stop&Go“ funkcija, kuri, palaikydama tam tikrą greitį, išlaiko atstumą tarp automobilio ir priekyje esančios transporto priemonės, reguliuoja pagreitį ir stabdymą;
  • pažangioji avarinio stabdymo sistema (AEBS) su pėsčiųjų atpažinimo funkcija. Saugumas didinamas, įspėjant vairuotoją apie pavojingą situaciją; jei vairuotojas nesureaguoja, įsijungia stabdžiai;
  • perspėjimo apie iš galo artėjančius automobilius sistema (RCTA) nustato artėjantį objektą ir įspėja vairuotoją, kuris ketina važiuoti atbuline eiga.


Be to, automatinis rankinio stabdžio įjungimas („Auto-Hold“ funkcija) įgalina vairuotoją likti vietoje net su išjungtu rankiniu stabdžiu, kas yra itin patogu vairuojant mieste. Naujajame „Mégane GrandCoupé“ nuolat papildomai diegiamos pagalbinės vairavimo įrangos saugesniam ir patogesniam vairavimui užtikrinti, tokios kaip eismo juostos sekimo sistema (LDW), vairuotojo nuovargio stebėjimo sistema (UTA), aklosios zonos stebėjimo sistema (BSW).

Variklių gamą praplečia 1.0 Tce

Naujasis „Mégane GrandCoupé“ siūlomas su plačia variklių gama, adaptuota prie skirtingų vartotojų poreikių ir atitinkančia naujus „Euro 6D FULL“ standarto nustatomus reikalavimus.

Tarp benzininių variklių siūlomas 115 AG efektyvios versijos visiškai naujas 1.0 TCe tiesioginio įpurškimo variklis (su mechanine pavarų dėže), optimizuotas mažesnėms degalų sąnaudoms ir CO2 emisijoms užtikrinti.

1.3 TCe variklis, kuriame buvo įdiegtas kietųjų dalelių filtras, 140 AG versijoje (su 6 pavarų mechanine pavarų dėže ir 7 pavarų EDC dvigubos sankabos automatine pavarų dėže).

Dyzelinių variklių atveju 1.5 Blue dCi variklis prieinamas 115 AG versijoje (su 6 pavarų mechanine pavarų dėže ir 7 pavarų EDC dvigubos sankabos automatine pavarų dėže).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)