„Mums yra didelė garbė per tokį trumpą laiką gauti jau antrą tarptautinį apdovanojimą geriausių šeimos automobilių kategorijoje“, – teigė Marcinas Kurkiewiczius, „Renault“ Baltijos šalių padalinio direktorius.

Iš viso tai jau trečiasis šiemet šio naujojo „Renault“ modelio apdovanojimas. „Espace“ spalio mėnesio pradžioje Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje leidžiamų žurnalų „Top Gear“ surengtuose prestižiniuose geriausių 2016 m. Baltijos šalyse automobilių apdovanojimuose laimėjo dvi – „Baltijos šalių Metų šeimos automobilio“ ir „Autoledi“ gražiausio automobilio“ – nominacijas.

2015 m. tarptautinio „Pasaulio moterų metų automobilio“ konkurso komisiją sudarė ir nugalėtojus rinko kompetentinga automobilių tematika rašančių žurnalisčių komanda iš 14 valstybių, išsidėsčiusių penkiuose žemynuose. Komisijos narės turėjo pateikti savo sudarytus prioritetų sąrašus, iš kurių kiekvienai nominacijai buvo atrenkami penki daugiausiai balų konkrečioje kategorijoje gavę automobiliai.

Finalinis balsavimas vyko remiantis penkiais vertinimo kriterijais – inžineriniai sprendimai, išvaizda, komfortas, talpumas bei kainos ir kokybės santykis.

Absoliučiu šių metų konkurso nugalėtoju ir moterų „Metų automobilio“ laimėtoju tapo „Volvo XC90“.

„Pasaulio moterų metų automobilio“ rinkimai yra rengiami nuo 2009 metų. Šiais metais nugalėtojai buvo renkami šešiose kategorijose:

„Metų šeimos automobilis“ – „Renault Espace“,
„Metų protingas pirkinys“ – „Toyota Auris“,
„Metų prabangus automobilis“ – „Mercedes S-Class“,
„Metų visureigis“ – „Volvo XC90“
„Metų sportinis automobilis“ – „Mercedes GT AMG“
„Metų aplinkai draugiškas automobilis“ – „BMW i8“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)