„Volkswagen“ pernai patyrė 4,1 mlrd. eurų veiklos nuostolių – didžiausių per visą bendrovės istoriją.

Bendrovė priėmė sprendimą nemokėti premijų, tačiau vėliau paskatinti vadovus, kurių darbo rezultatai daugiausia prisidėjo prie bendrovės pelno, pavyzdžiui, už akcijų vertės sugrąžinimą.

Bendrovės vykdomajam vadovui Matthiasui Muelleriui už 2015 metus skirta 4,76 mln. eurų, iš kurių 880 tūkst. 522 eurų išmokėjimas buvo atidėtas, teigiama bendrovės metinėje ataskaitoje.

Tai mažiau, nei gavo buvęs bendrovės vykdomasis direktorius Martinas Winterkornas. Jam iš viso skirta 7,31 mln. eurų.

Prieš metus, kai bendrovės rezultatai buvo geresni, jam sumokėta 15,86 mln. eurų. M. Winterkornas, kuris atsistatydino rugsėjį dėl emisijų testų rezultatų klastojimo, sutiko, kad bendrovė 30 proc. jam priklausančios sumos sumokės vėliau.

Hansas Dieteris Poetschas, kuris seniau vadovavo bendrovės finansams, o vėliau tapo „VW Group“ stebėtojų tarybos pirmininku, už pirmąjį darbą gavo 5,18 mln. eurų. Naujos pareigos jam uždirbo dar 13,4 mln. eurų. 2,3 mln. eurų sumos išmokėjimas atidėtas.

Rekordiniai nuostoliai

„Volkswagen“ pernai patyrė 4,1 mlrd. eurų veiklos nuostolių – didžiausių per visą bendrovės istoriją.

Tačiau šiais metais kompanija gali pademonstruoti puikius veiklos rodiklius, nepaisant sunkumų, susijusių su dyzeliniu skandalu, ketvirtadienį pranešė koncerno generalinis direktorius M. Muelleris. Apie tai informuoja „Reuters“.

Didžiausios Europos automobilių gamintojos išlaidos, skiriamos tiek atskiriems modeliams, tiek visam koncernui, sparčiai mažinamos, sakė M. Muelleris per spaudos konferenciją ketvirtadienį, pakartodamas, kad, jo prognozėmis, veiklos pelnas šiais metais ūgtelės 5-6 proc., praėjusiais metais šis rodiklis padidėjo beveik 6 procentais.

„Suprantame, kad 2016-ieji metai vėl bus gana sunkūs „VW Group“, – sakė M. Muelleris, kartu pridurdamas, kad iki 2017 m. pradžios ketinama iš esmės pagerinti vidinį verslo organizavimą ir sustiprinti koncerno produktyvumą. M. Muelleris taip pat pažymėjo, kad sėkmingai kuriama verslo strategija, kurioje bus numatyti tikslai ir prioritetiniai uždaviniai iki 2025 metų, ši strategija turėtų būti paskelbta birželį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją