Kaip teigiama įmonės pranešime žiniasklaidai, per praėjusius metus transporto priemonių, varomų benzinu ar elektra (hibridų) dalis išaugo 33,9 proc. (iki 3806), o varomų vien tik elektra padaugėjo 21,6 proc. (iki 590). Dyzelinių transporto priemonių dalis dar padidėjo 7,9 proc. (iki 868839).

Pastaraisiais metai nuolat mažėjantis benzininių transporto priemonių skaičius šią tendenciją išlaikė ir 2015 m., pernai šių transporto priemonių dalis sumažėjo 4 proc. (iki 343062). Toliau mažėjo ir degalams naudojančių benziną ar suskystintas dujas, jų dalis „susitraukė“ dar 2,5 proc. (iki 115919).

Registro duomenys apima informaciją apie Lietuvoje įregistruotas ir turinčias galiojančią privalomąją techninę apžiūrą motorines transporto priemones: lengvuosius ir krovininius automobilius, autobusus, mopedus, motociklus, triračius ir keturračius.

Registro duomenimis, šių metų pradžioje dyzelinės transporto priemonės sudarė daugiau kaip pusę (65 proc.) visų motorinių transporto priemonių; benziną naudojo 26 proc., benziną arba suskystintas dujas – 9 proc. Nors benzinu ar elektra (hibridinių) ir vien tik elektra varomų transporto priemonių dalis pernai didėjo, šios transporto priemonės sudarė palyginti nedidelę dalį (žr. prisegtą grafiką).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)