Primename, kad ukrainiečiai į „Regitros“ padalinius kreipiasi norėdami Lietuvoje įsigytus automobilius įregistruoti laikinai ir jiems gauti vadinamuosius tranzitinius numerio ženklus, su kuriais galima išvežti transporto priemonę iš šalies.

„Ukrainai pradėjus taikyti muitų lengvatą, ženkliai išaugo laikinos registracijos paslaugų poreikis. Štai pernai balandžio-birželio mėn. jų suteikėme apie 12 tūkst., o šiemet tuo pačiu laikotarpiu – apie 33 tūkst., o tai yra beveik 3 kartus daugiau. Šiuo ir kitais aktualiais klausimais bendraujame su Ukrainos Vidaus reikalų ministerija, kurios teigimu, muitų lengvata bus panaikinta nuo liepos 1 d. Kadangi iki šio termino liko labai nedaug, natūralu, kad ukrainiečiai suskubo pasinaudoti paskutine galimybe. Praėjusi savaitė, kuomet dėl Joninių turėjome ir nedarbo dieną, buvo rekordinė – laikinos registracijos paslaugų suteikėme net virš 3,7 tūkst., kai įprastomis aplinkybėmis šis skaičius siekia iki tūkstančio. Tad, tikėtina, kad šią paskutinę savaitę, kuomet vis dar taikoma lengvata, gali būti pasiektas pikas“, – teigia „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Susidariusi situacija lėmė šiuo metu išaugusį laukimo laiką tam tikruose „Regitros“ padaliniuose, ypač didžiuosiuose miestuose, todėl gyventojai kviečiami taupyti savo laiką ir reikiamas paslaugas užsisakyti internetu arba, nesant būtinybės, savo vizitą atidėti kitai savaitei.
„Daugelį transporto priemonių registracijos paslaugų teikiame skaitmeniniais kanalais. Nepaisant to, pastebime, kad nemaža dalis klientų vis tiek vyksta į padalinius. Todėl norime paskatinti visuomet prieš tai pasitikrinti, ar paslauga galima internetu. Pavyzdžiui, nuotoliniu būdu galima gauti savininko deklaravimo kodą (SDK), įregistruoti savo vardu Lietuvoje prieš tai jau registruotą automobilį, atlikti su lizinguojamais automobiliais susijusias paslaugas, užsisakyti numerio ženklus ar registracijos liudijimą vietoj prarastų ir kt. Tiek registracijos liudijimas, tiek numerio ženklai atsiunčiami klientui į artimiausią paštomatą arba per kurjerį. Šią ir dar daugiau informacijos galima rasti mūsų interneto svetainėje“, – sako Miglė Marcevičiūtė, „Regitros“ Transporto priemonių registracijos skyriaus vadovė.

Regitra“, reaguodama į išaugusius ukrainiečių srautus, imasi ir papildomų priemonių, kad gyventojų aptarnavimas vyktų sklandžiau.

„Kitai savaitei planuojame išankstinėje registracijoje padidinti vietų skaičių iki 50 proc., todėl, jei Jums tikrai būtina apsilankyti „Regitros“ padalinyje ir atvejis nėra skubus, rekomenduojame tai padaryti kitą savaitę. Nuo rytojaus išankstinės registracijos grafikas bus pildomas etapais, tad kviečiame jį pasitikrinti. Išankstinė registracija – tai Jūsų garantas, kad nereikės atvykus laukti „gyvoje eilėje“ ir būsite aptarnauti Jums patogiu laiku“, – teigia „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, kai kurie „Regitros“ padaliniai dirba ir nedarbo dienomis. Taip pat bus stebima situacija realiuoju laiku ir, esant poreikiui, šiomis dienomis bus dirbami ir viršvalandžiai, kad būtų aptarnauta kuo daugiau į padalinius atvykusių klientų.

Tikimasi, kad nuo liepos pradžios sumažėjus ukrainiečių srautui, situacija ims stabilizuotis ir gyventojų aptarnavimas „Regitros“ padaliniuose vyks sparčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją