Vasario 26 d. duomenimis, dėl polaidžio sunkiasvorio transporto eismas jau yra ribojamas Alytaus apskrityje (kelyje Nr. 2506 Rudamina–Šeštokai nuo 0,00 iki 9,36 km ribojama masė 10 t), Kauno apskrityje (kelyje Nr. 1818 Miežonys–Pašuliai–Pravieniškės nuo 0,00 iki 16,34 km ribojama masė 20 t; kelyje Nr. 1819 Pakertai–Žostautai–Kalviai nuo 0,00 iki 7,50 km ribojama masė 12 t), Šiaulių apskrityje (kelyje Nr. 4009 Kuršėnai–Gilvyčiai–Sauginiai nuo 12,43 iki 19,96 km ribojama masė 20 t; kelyje Nr. 4009 Kuršėnai–Gilvyčiai–Sauginiai nuo 19,96 iki 23,44 km ribojama masė 20 t). Bendras ruožų ilgis Lietuvoje, kuriuose dėl polaidžio yra ribojamas eismas yra 44,20 km.

Po gilios ir snieguotos žiemos šiemet prognozuojamas didesnis nei įprasta pavasario polaidis, tad apribojimų atsiras ir daugiau.

Lietuvos automobilių kelių direkcija (Kelių direkcija) ragina eismo dalyvius planuoti maršrutus iš anksto. Apie tai, kuriuose keliuose ir kokios masės transporto eismas draudžiamas, operatyviai informuojama Kelių direkcijos interneto svetainėje eismoinfo.lt.

Anot Kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, kelininkų rūpestis per polaidį – apsaugoti kelius, kad dėl orų sąlygų laikinai susilpnėjusi danga (pvz., žvyrkelių) nebūtų pažeista dar labiau ir šiais keliais būtų galima ir toliau naudotis praėjus pavasario polaidžio laikotarpiui.

Sunkiasvorių transporto priemonių eismas dažniausiai ribojamas rajoniniuose keliuose, kadangi jų kelio danga yra pati silpniausia. Keliui didžiausią įtaką daro sunkioji žemės ūkio technika, medieną gabenantys automobiliai, kitos sunkiasvorės transporto priemonės. Ypač kelio dangos būklei kenkia transporto priemonės, kurių bendroji masė ir ašies apkrova viršija leistinas normas.

Kiekvienais metais, atsižvelgiant į žiemos metu buvusias orų sąlygas: kritulių kiekį, orų temperatūrą, įšalo gylį ir kt., polaidžio metu ribojamų kelių ilgis skiriasi. 2018 m. pavasarį transporto priemonių masė buvo ribojama beveik 2,5 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių, 2019 m. – apie 0,9 tūkst. km, o 2020 m. pavasarį dėl polaidžio eismas iš viso nebuvo ribojamas. Lietuvoje yra apie 21 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)