Šį kartą „Volkswagen“ gamintojas dėl DSG pavarų dėžės gedimo atšaukia apie 91 tūkst. Japonijoje parduotą automobilį. Kovo mėnesį Kinijoje – didžiausioje automobilinėje rinkoje pasaulyje, dėl tos pačios problemos net 384 181 automobilis taip pat turėjo apsilankyti oficialiame gamintojo servise.

„Volkswagen“ atstovai pareiškė, kad gedimas susijęs su tipiniu Azijos didmiesčių ypatumu – didelio karšio, drėgmės, taršos ir nuolatinio automobilio stovėjimo spūstyse. Gedimai pasireiškia „Volkswagen Golf“, „Scirocco“, „Passat“, „Audi A3“, taip pat ir „Škoda Octavia“ modeliuose, kuriuose sumontuotos DSG pusiau automatinės pavarų dėžės. Automobilis su šia pavarų dėže netikėtai imdavo greitėti arba lėtėti, nepriklausomai nuo to ar vairuotojas spaudžia, ar atleidžia akceleratoriaus pedalą.

2012 metais „Volkswagen“ Azijos regione pardavė 3,17 mln. naujų automobilių, kurių net 2,81 mln. įsigijo kinai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)