„Latitude“ bus Europai skirta „Renault Samsung SM5“ versija. Pastarasis yra parduodamas Korėjoje. Planuojama, kad „Renault Latitude“ bus surenkamas Korėjoje ir tuomet pristatomas įvairioms rinkoms, tarp jų ir Prancūzijai. Vis dėlto „Latitude“ skirti variklius gamins prancūzai.

Prancūzijos vyriausybė, kuri valdo 15 proc. „Renault“ akcijų ir turi 2 vietas kompanijos taryboje, šiemet pareikalavo, kad gamintojas pirktų daugiau vietinių komponentų, o „Renault-Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas buvo paragintas atsisakyti sumanymo „Clio“ modelį gaminti vien tik Turkijoje.

Dėl sprendimo į užsienį perkelti gamybą Darbuotojų profesinė sąjunga jau suplanavo protesto akciją, kuri vyks spalio 8 d., Paryžiaus automobilių parodoje.

„Latitude“ bus 4,89 m ilgio, 1,83 pločio ir 1,49 m aukščio. Žadama, kad „Renault Latitude“ pirkėjai kaip papildomą įrangą galės užsisakyti vairuotojo sėdynę su masažo funkcija. Daugiau techninės informacijos kol kas nepateikiama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją