Skelbiama, kad Lietuvoje „Renault“ pardavė 1442 lengvuosius automobilius – 3,4 proc. daugiau nei pernai. Taip pat per 2019 m. buvo parduoti 696 nauji krovininiai automobiliai, o tai yra 34,4 proc. daugiau nei metais anksčiau. Visgi didžiausias šuolis pastebimas kalbant apie „Dacia“ ženklą, mat parduota 1094 šio ženklo komerciniai ir lengvieji automobiliai, o tai – 71,5 proc. daugiau nei metais anksčiau. Grupės atstovai pastebi teigiamą tendenciją ir kalbėdami apie fizinius klientus – iš visų pernai parduotų automobilių, jiems parduota 550 vienetų – 11 proc. daugiau nei metais anksčiau.

„Praėję metai mums buvo labai sėkmingi. Mums ir vėl pavyko viršyti savo pardavimų įmonėms rekordus. Ypač verta paminėti ženklų „Dacia“ markės automobilių pardavimų augimą. Mūsų tikslas ateinantiems metams yra iškovoti lyderio poziciją lengvųjų komercinių automobilių kategorijoje“, – sako Marcinas Kurkiewiczius, „Renault“ vykdomasis direktorius Lenkijoje.

Kalbėdamas apie planus 2020-iesiems, M. Kurkiewiczius pabrėžė, kad įmonė jaučia stiprią elektrifikacijos tendenciją, tad ne vienas šiais metais rinką pasieksiantis modelis galės važiuoti vien tik, arba iš dalies, elektra. Jau dabar „Renault“ užima antrąją vietą pagal elektromobilių pardavimus Europoje. Pirmauja „Tesla“, o trečioje vietoje yra „Nissan“.

Populiariausias „Renault“ lengvasis elektromobilis – „Zoe“. Pirmoje vietoje pagal pardavimus yra „Tesla Model 3“, trečioje vietoje – „Nissan Leaf“. Kalbant apie komercinių elektromobilių gamą, pirmoje vietoje Europoje yra Lietuvos dar nepasiekęs „Renault Kangoo ZE“, antroje vietoje „Nissan NV200“, trečioje – „Streetscooter“.

Anot „Renault“ vykdomojo direktoriaus Lenkijoje, balandį Lietuvoje bus pradėti pardavinėti elektriniai „Zoe“. Nors bendrovė šį modelį turėjo jau seniai ir išleido antrą, atnaujintą, jo kartą, Lietuvoje elektromobilį nuspręsta pardavinėti tik šiemet, mat iki tol, pasak M. Kurkiewicziaus, rinka nebuvo pasirengusi.

Be to, Ženevos automobilių parodoje „Renault“ grupė rengiasi pristatyti hibridinę „E Tech“ pavarą. Pirmiausia pasirodys iš tinklo įkraunamas „Captur“ modelis, vėliau bus išleistas hibridinis „Clio“, o antroje metų pusėje bus pradėta iš tinklo įkraunamo hibridinio „Megane Grandtour“ gamyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)