Ateityje didžioji „Porsche“ modelių gamos dalis bus elektromobiliai. Prieš tai daug jų bus hibridiniai automobiliai, tačiau su laiku vidaus degimo varikliai „Porsche“ gamyklose bus vis retesni. Tiesą sakant, kaip planuojama dabar, burzgiantį variklį išlaikys tik 911 ir tai tikriausiai ne visos jo versijos.

Tačiau svarbu ne tik tai. „Porsche“ turi labai ilgą istoriją ir daug istorinių modelių entuziastų. Jie niekur nedings. Net kai elektromobiliai dominuos automobilių rinkoje, daug senesnių benzininių ir dyzelinių automobilių bus naudojami ir toliau. Jei tikrai norime sumažinti jų poveikį aplinkai, turime kažką daryti.

„Porsche“ atsakymas - sintetiniai degalai. Paprastai tariant, sintetinis benzinas - tai vidaus degimo variklių kuras, sukurtas nenaudojant iškastinių žaliavų. Tai - ekologiški degalai, nes jie gali būti gaminami aplinkai draugišku būdu. Juos deginantis automobilis CO2 požiūriu gali būti visiškai neutralus, ypač jei sintetinių degalų gamybai naudojama atsinaujinančių šaltinių energija.

„Porsche“, kartu su „Siemens Energy“, AME, „Enel“ ir ENAP, ruošiasi pradėti gaminti sintetinius degalus Čilėje. Jau kitais metais bus pagamintas nedidelis tokių degalų kiekis, o 2024-aisiais „Porsche“ tikisi pasiekti metines 55 milijonų litrų gamybos apimtis. 2026 metais tos apimtys bus dar 10 kartų didesnės ir augs toliau. Sintetinis benzinas bus tinkamas naudojimui įprastuose varikliuose - kad ir jūsų dabartiniame benzininiame automobilyje. Ir jie pavers mūsų senamadiškus automobilius labai ekologiškais. Svarbiausia, „Porsche“ taip pratęs 911 gyvenimo laiką bent iki dešimtmečio pabaigos ir niekas negalės prikišti, kad šis automobilis labai teršia aplinką.

Sintetiniai degalai turi daug privalumų. Šiuolaikiniai degalai įprastai turi 30-40 komponentų, sintetiniai degalai - tik 8-10. Kadangi jų gamyboje nenaudojama nafta, nėra jokių šalutinių produktų - pati sintetinių degalų gamyba gali būti labai draugiška aplinkai. Sintetinius degalus deginantys automobiliai patys savaime yra švaresni, nes išskiria mažiau kenksmingų dalelių (kurių degaluose tiesiog nėra) ir NOx. Tačiau ir tai dar ne viskas.

Kai gamyba įsibėgės, „Porsche“ mano, kad lyginant su tradiciniu benzinu sintetiniai degalai aplinkai padovanos net 85 proc. mažiau CO2. Toks įspūdingas rodiklis pastebėtas skaičiuojant visą benzino kelią - nuo naftos gręžinio iki automobilio išmetimo vamzdžio. „Porsche“ teigimu, pagal tai benzininiai automobiliai prilygtų elektromobiliams. Nors, aišku, neilgai, nes elektros energiją irgi gaminame vis švariau. Be to, ir degindami sintetinius degalus automobiliai išskiria žalingas dujas, todėl vietinė miestų tarša vis tiek būtų problema.