Rugsėjo pradžioje „Porsche“ kompanija Štutgarte, Cufenhauzeno pramoniniame rajone, atidarė pirmajam elektromobiliui „Taycan“ skirtą gamybos liniją.

„Porsche Taycan“ elektromobilis kompanijai yra labai svarbus. Tai yra didžiausias kiekis pinigų, kuriuos Vokietijos automobilių gamintojas yra kada nors investavęs į vienos transporto priemonės programą, ir panašu, kad jie labai didžiuojasi savo pasiekimu.

„Porsche“ yra numačiusi iki 2022 m. į elektromobilių tyrimus ir gamybą investuoti daugiau nei 6 mlrd. eurų. Vien investicijos į naująją gamybos liniją Cufenhauzene sudaro daugiau nei 700 mln. eurų, o įskaičiuojant kėbulų gamyklą, kurioje kuriami ir kiti „Porsche“ modeliai, – daugiau nei 1 mlrd.

Dabar „Porsche“ kompanija paviešino neapdorotą ir specialiai nepagražintą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip naujoje gamykloje žingsnis po žingsnio gaminami „Porsche Taycan“ elektromobiliai.

„Porsche“ pabrėžė, jog gamykloje kiekvienas gamybos žingsnis yra optimizuotas tam, kad būtų galima „Taycan“ gaminti efektyviai ir preciziškai tiksliai – pasiekiamas aukščiausias meistriškumo lygis, įgimta „Porsche“ savybė.“

Vaizdo įrašas išties labai įdomus, įskaitant tokius momentus, kaip jėgos pavaros ir transporto priemonės kėbulo sujungimas.

„Porsche“ taip pat paskelbė, kad šioje gamykloje dar papildomai priims 500 darbuotojų ir iš viso dabar prie „Taycan“ elektromobilio gamybos darbuosis 2000 specialistų.

Iš pradžių „Porsche“ planavo per metus pagaminti 20 000 vienetų „Taycan“ elektromobilių, o tai yra visai nemažas kiekis, turint galvoje, jog „Porsche“ gamina išskirtai aukštos klasės automobilius.

Automobilių gamintojas teigė, kad padidins „Porsche Taycan“ gamybos apimtis, kadangi mato išaugusį pirkėjų susidomėjimą bei elektromobilio paklausą.

„Porsche Taycan“ susilaukė didelio susidomėjimo, nors daugelis jo kainą ir laiko aukšta. „Taycan Turbo“ kainuoja apie 150 000 JAV dolerių, o „Taycan Turbo S“ versija – 185 000 dolerių.

Nepaisant to, daug žmonių pateikė elektromobilių rezervacijas anksčiau nei „Porsche“ patvirtino kainas. Taip pat gamintojas teigė, kad pigesnės „Taycan“ versijos turėtų pasirodyti kitais metais.