Vokietijos automobilių gamintojas tvirtina, kad bendra šios aikštelės galia siekia net 7 mW.

„Tai reiškia, kad šiuo metu „Porsche“ Leipcige turi galingiausią greitojo įkrovimo aikštelę, kuriai energiją tiekia tik atsinaujinantys energijos šaltiniai“, – tvirtina „Porsche“.

Šiuo metu šioje aikštelėje yra 6 greitąjį įkrovimą palaikantys įkrovikliai (kiekvienas palaiko po 350 kW), 12 nuolatinės srovės įkrovikliai (kiekvienas po 350 kW) ir 4 klientų centre įrengti kintamosios srovės įkrovikliai po 22 kW.

„Aikštelė veikia 7/24 režimu ir yra prieinama visų transporto priemonių klientams“, – teigia „Porsche“.

Iki 2020 metų kovo mėnesio šia įkrovimo aikštele galės naudotis visi vartotojai ir tą daryti nemokamai.

Vėliau mokėjimai už reikiamą elektros energijos kiekį bus atliekami pasinaudojant standartinėmis paslaugų tiekėjų kortelėmis ir atsižvelgiant į atitinkamas sąlygas.

Porsche elektromobilių įkrovos stotelės

„Porsche Leipzig GmbH“ valdybos pirmininkas Gerdas Ruppas sakė, kad Nauja įkrovimo aikštelė, esanti tarp 9, 14 ir 38 greitkelių, žymiai praturtins įkrovimo infrastruktūrą centrinėje Vokietijos dalyje. Jis tikino, kad čia yra laukiamos visų markių elektrinės ir hibridinės transporto priemonės.

„Džiaugiamės, kas su naująja įkrovimo aikštele galime pasiūlyti patrauklių įkrovimo variantų tiek Leipcige ir apylinkėse gyvenantiems elektrinių transporto priemonių savininkams, tiek ir pro čia pravažiuojantiems vairuotojams.

Šio parko patogumas vartotojui yra tiesiog puikus. Kol bus įkraunama transporto priemonė, klientai galės pasinaudoti Porsche klientų centro paslaugomis, įskaitant istorinių automobilių apžiūrėjimą ir apsilankymą parduotuvėje. Taip pat yra galimybė rezervuotis vietą Leipcigo trasoje ir patirti neišdildomus vairavimo potyrius“, – sakė G. Ruppas.

Porsche elektromobilių įkrovos stotelės

„Porsche Leipzig“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Jensas Waltheris pridūrė, kad gamintojas siekia jog įkrovimas „Porsche“ aikštelėje taptų neužmirštama patirtimi.

Įdomu yra ir tai, kad „Porsche“ pati gamina įkroviklius, o šiam tikslui įkūrė „Porsche Engineering“ padalinį.

Dabar, priklausomai nuo transporto priemonės modelio, vos per 5 minutes galima baterijas įkrauti tiek, kad galėsite nuvažiuoti 100 km.

Visos transporto priemonės su vadinamąja kombinuota įkrovimo sistemos jungtimi (CCS2) gali pasinaudoti greitojo įkrovimo galimybe.