1. „Ford Focus“

Prieš keletą metų „Ford“ pradėjo globalią strategiją, pagal kurią svarbiausi šios markės modeliai pradėti gaminti taip, kad įtiktų klientams visame pasaulyje. „Focus“ yra geriausias pavyzdys, kad ši strategija veikia. 2012-aisiais „Focus“ pardavimai visame pasaulyje turėtų siekti 1 mln. vnt. ir to bus pakankamai norint kovoje dėl „populiariausio automobilio pasaulyje“ titulo aplenkti „Toyota Corolla“.
Ford Focus

2. „Toyota Corolla“

„Toyota Corolla“ iki šiol buvo populiariausias automobilis pasaulyje, tačiau šiemet situacija pasikeitė. Prie to daugiausiai prisidėjo Japonijos ir Kinijos teritorinis ginčas, po kurio didžiausioje pasaulyje automobilių rinkoje Kinijoje sustiprėjo antijaponiškos nuotaikos, todėl ėmė smukti Japonijos automobilių populiarumas. Vien tik „Toyotos“ pardavimai Kinijoje nukrito ketvirtadaliu. Tačiau kitose rinkose „Corolla“ paklausa išliko stipri, o tai turėtų leisti šiemet pasiekti 966 tūkst. vnt. pardavimus ir užimti antrą vietą populiariausių automobilių sąraše.

3. „Volkswagen Jetta“

„Jetta“ yra geriausiai parduodamas „Volkswagen“ modelis visame pasaulyje, kai kuriose rinkose žinomas kaip „Vento“ ar „Bora“. Jis populiarus JAV ir Kinijoje – dviejose rinkose, kurios yra itin svarbios vokiečiams norint iki 2018 m. pasiekti užsibrėžtą tikslą ir dominuoti automobilių pasaulyje. Planuojama, kad šiemet „Jetta“ pardavimai sieks 822 tūkst. vnt.
Volkswagen Jetta

4. „Hyundai Elantra“

Pastaraisiais metais Korėjos kompanija „Hyundai“ į priekį šuoliavo milžiniškais žingniais ir tai padėjo užsitarnauti pirkėjų palankumą. Šios markės kompaktinis modelis „Elantra“ (Korėjoje žinomas kaip „Avante“) šiuo metu yra ketvirtas pagal populiarumą automobilis pasaulyje, jo pardavimai 2012-aisiais turėtų siekti 777 tūkst. vnt.
Hyundai Elantra

5. „Ford Fiesta“

„Fiesta“ nėra itin mėgstamas JAV, tačiau jis yra tarp populiariausių Europoje ir Kinijoje. Štai kodėl šis modelis patenka į perkamiausių automobilių penketuką. „LMC Automotive“ teigimu, šiemet „Fiesta“ pardavimai bus 728 tūkst. vnt.
Ford Fiesta

6. „Volkswagen Golf“

Dar viena priežastis, kodėl „Volkswagen“ pardavimai itin auga – „Golf“. Nors JAV šis modelis atsilieka nuo „Jetta“ ir „Passat“, Europoje jam lygių nėra. Prognozuojama, kad 2012-ųjų „Golf“ pardavimai bus 728 tūkst. vnt.
Volkswagen Golf

7. „Toyota Camry“

„Camry“ įprastai vertinamas už patogumą ir patikimumą. Tai pats populiariausias automobilis Amerikoje, kur kasmet jį įsigyja apie 400 tūkst. pirkėjų. Tikimasi, kad visame pasaulyje per šiuos metus bus parduota apie 705 tūkst. „Toyota Camry“.
Toyota Camry

8. „Volkswagen Polo“

B-segmentui atstovaujantis „Polo“ neparduodamas JAV rinkoje, bet tai jam netrukdo būti tarp populiariausių vertinant pasauliniu mastu. Remiantis „LMC Automotive“ prognozėmis, „Polo“ pardavimai šiemet sieks 704 tūkst. vnt.
Volkswagen Polo

9. „Chevrolet Cruze“

Kompaktinis „Cruze“ yra populiariausias „General Motors“ koncerno automobilis nuo pat 2009 m., kai jis debiutavo rinkoje. Šiemet jo pardavimai visame pasaulyje bus apie 694 tūkst. vnt.
Chevrolet Cruze

10. „Honda Civic“

Nors šiemet rinkoje debiutavęs naujasis „Civic“ buvo kritikuojamas dėl prastos dinamikos ir neįkvepiančio dizaino, tai netrukdė pardavimams. Per 2012-uosius pirkėjai visame pasaulyje bus įsigiję apie 638 tūkst. „Civic“.
Honda Civic
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)