„Kai kurios stotys svarsto galimybę priimti tik užsirašiusius iš anksto, nes klientų srautai šoktelėjo pastebimai“, – „Delfi“ komentavo Renaldas Gabartas, techninių apžiūrų centrus vienijančios asociacijos „Transeksta“ atstovas spaudai, pridūręs, kad nemažos dalies kontrolierių šeimynykščiai grasina nebeišleisti artimųjų į darbus, mat baiminasi, kad gali užsikrėsti konoravirusu.

Tiesa, papildomų priemonių imtąsi. Kontrolieriams išdalytos vienkartinės pirštinės, įsigyta dezinfekavimo skysčio, įgyvendino kitas medikų rekomendacijas. Be to, stengiamasi sumažinti kontrolierių kontaktą su transporto priemonių savininkais. „Transeksta“ į techninių apžiūrų stotis atvykusiems vairuotojams patarė tiesiog atiduoti raktelius kontrolieriui, o patiems apžiūros rezultatų palaukti lauke, jei tą leidžia daryti oro sąlygos, klientų laukimo patalpose arba prie išvažiavimo iš apžiūros pastato vartų.

„Reikia atsisakyti įpročio atvykus į TA stotį laukti eilėje“, – akcentavo „Transekstos“ direktoriaus pavaduotojas Audrius Glėbus.

Jis pabrėžė, kad eilės galima išvengti rezervavus vietą internetu. Šiuo metu patikros laiką rezervuoti galima 51 iš 69 techninės apžiūros stočių. Iš viso Lietuvoje siūloma rinktis iš maždaug 1200 laikų kiekvieną darbo dieną. Visos TA įmonės svarsto galimybę dar labiau padidinti išankstinių rezervacijų skaičių, proporcingai mažinant „nesuderintų“ vizitų skaičių.

Kaip užsiregistruoti internetu

Užsirašyti į TA internetu galima asociacijos „Transeksta“ tinklalapyje, taip pat ir atskirų TA įmonių interneto svetainėse.

Norint iš anksto užsirašyti į TA, atitinkamuose laukeliuose reikia įrašyti automobilio valstybinį numerį, registracijos liudijimo numerį ir kontaktinius duomenis (el. paštą ar mob. tel. numerį) bei pasirinkti TA stotį ir laiką.

Pateikus šiuos duomenis, užsakovą SMS žinute ar el. paštu pasiekia aktyvavimo kodas. Šį kodą įvedus į rezervacijos sistemą, patvirtinamas pasirinktas apžiūros laikas. Likus parai iki numatytos apžiūros, nurodytu kontaktu išsiunčiamas priminimas apie pasirinktą apžiūros vietą ir laiką. Susimokėti už TA galima internetu registruojantis į techninę apžiūrą, atvykus į TA stotį kasoje arba savitarnos terminale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)