Po dviejų „Boeing 737 MAX“ sudužimų Indonezijoje ir Etiopijoje tokio modelio lėktuvams buvo uždrausta skraidyti bene visame pasaulyje, o tyrėjai suskubo aiškintis, ar automatinė skrydžio aukščio valdymo sistema MCAS galėjo būti tragedijų priežastimi, rašo „Reuters“.

„Labai svarbi yra psichologinė dimensija. Pažiūrėtumėte, kas vyksta su „Boeing“, ir įsivaizduokite, kas nutiktų, jei tokia autonominė sistema patektų į avariją“, – sakė D. Zetsche, komentuodamas automobilių pramonės siekį į rinką įvesti autonominius automobilius.

Sociologinių tyrimų bendrovės „Ipsos“ atliktos apklausos duomenimis, net pusė JAV gyventojų mano, kad autonominiai automobiliai yra pavojingesni už tuos, kuriuos vairuoja žmonės, o du trečdaliai atsisakytų įsigyti visiškai autonominį automobilį.

„Mes esame atsakingi už žmonių švietimą, už informacijos apie technologijų naudą ir galimų pavojų sklaidą“, - sakė autonominių automobilių projektus plėtojančio startuolio „Aurora“ vadovas Chrisas Urmsonas.

„Net jei autonominiai automobiliai būtų 10 kartų saugesni už žmonių vairuojamus, užtenka vienos avarijos, kad visuomenė jų atžvilgiu nusiteiktų itin neigiamai“, – Štutgarto automobilių konferencijoje kalbėjo D. Zetsche.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją