BMW 8 vardas į rinką grįžta po beveik 20 metų – paskutiniai aštuntos serijos kupė nuo konvejerio nuriedėjo 1999 m. Tai bus antroji aštuntosios serijos karta, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Vilniuje pristatomas sodrios „Sunset Orange“ spalvos automobilis „BMW M850i xDrive Coupe M Performance“ su nauju, 530 AG/390 kW pasiekiančiu V8 varikliu. Tai kol kas galingiausias ir greičiausias aštuntos serijos šeimos narys.

BMW atstovų „Krasta Auto“ salone Vilniuje eksponuojamas automobilis gausus papildomos įrangos. Pavyzdžiui, šio automobilio oro paėmimo angos, išorinių veidrodėlių apdailos, galinis oro aptakas ir difuzorius – iš anglies pluošto. Automobilis turi „M Sport“ eksterjero apdailos paketą, jį puošia 20 colių skersmens ratlankiai. Automobiliams su šiuo paketu montuojama efektyvesnė stabdžių sistema, sportinės sėdynės bei „M“ sportinis vairas, aptrauktas oda.

Aštri išvaizda

„BMW 8 Series Coupe“ atpažįstamas iš firminių BMW akcentų. Tai į vidurį siaurėjantys priekiniai žibintai bei dviejų dalių radiatoriaus grotelės, aštrių formų variklio gaubtas bei sportiška, kiek agresyvi išorė. Jo kėbulo ilgis yra 4,84 m, plotis siekia 1,9 m, aukštis – 1,34 m. Ratų bazės ilgis yra net 2,82 m. Ji užtikrina dar didesnį komfortą ir stabilumą važiuojant dideliu greičiu.

Automobilis išsiskiria žemai įtaisyta sėdyne – kaip tikrame lenktyniniame BMW. Standartiškai „BMW 8 Series Coupe“ interjeras yra aptrauktas „Vernasca“ oda.

Standartinėje įrangoje yra „BMW Operating System“ valdymo sistema, pasiekiama 7 colių skersmens ekrane. Papildomai gali būti užsakoma „BMW Live Cockpit Professional“ sistema su 10,25 colio ekranu bei moderniais grafiniais elementais.

Automobilyje esantis projekcinis ekranas, ant priekinio stiklo atvaizduojantis vairuotojams svarbiausią informaciją, yra 16 proc. didesnis nei kituose „BMW“, optimizuota jo 3D grafika ir atnaujintas funkcijų rodymas.

Papildomos įrangos sąraše yra ir tokios funkcijos kaip bevielis mobilaus telefono įkrovimas, „BMW Display Key“, „Bowers & Wilkins“ garso sistema bei išskirtinė, grūdinto stiklo tam tikrų valdymo elementų apdaila.

Lapkritį rinkai pristatytos dvi šio modelio modifikacijos. Be „BMW M850i xDrive Coupe M Performance“ su 530 AG/390 kW pasiekiančiu V8 varikliu, rinkai pristatyta ir „BMW 840d xDrive Coupe“ modifikacija. Ji turi 320 AG/235 kW pasiekiantį dyzelinį šešių cilindrų variklį.

Automobilio kaina Lietuvoje prasideda nuo 106 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)