Kompanija paskelbė, kad BMW i3 Vokietijos rinkoje kainuos nuo 34 950 eurų (120,6 tūkst. Lt). Analitikai laukė, kada bus paskelbta ši informacija, nes jų teigimu, aukšta kaina atbaido potencialius elektromobilių pirkėjus.

„Turėdami modernų automobilį už patrauklią kainą mes pirkėjams pateiksime įtikinamą elektromobilio pasiūlymą“, – sakė BMW pardavimo ir marketingo vadovas Ianas Roberstsonas.

„Commberzbank“ analitikas Sascha Gommelis šią žinią komentavo taip: „Kaina yra labai konkurencinga. Panašu, kad BMW iš tiesų gali pritraukti nemenką elektromobilių rinkos dalį“.

Ankstesni pranešimai teigė, kad i3 bus parduodamas už maždaug 40 000 eurų (138,1 tūkst. Lt), rašo „Automotive News Europe“.

Turės dar vieną versiją

I. Robertsono teigimu, kompaktinio dydžio i3 yra skirtas didmiesčiuose gyvenantiems žmonėms ir jis įprastai turėtų tarnauti kaip antras šeimos automobilis.

BMW neatskleidžia, kiek tikisi parduoti naujųjų elektromobilių, tačiau I. Robertsonas įsitikinęs, kad šis modelis bus „pastebimas žaidėjas“ elektra varomų automobilių rinkoje, kuri 2012 m. siekė apie 150 000 vnt.

Dėl panaudotos naujo tipo anglies pluošto medžiagos BMW i3 sveria 1195 kg, t.y. apie 300 kg mažiau nei kiti panašaus dydžio elektromobiliai.

Važiuojant energijos taupymo režimu, su įkrautomis baterijomis i3 galės nuriedėti iki 200 km. BMW teigimu, „komfortišku“ režimu nuvažiuojamas atstumas sieks 160 km.

Kompanija taip pat planuoja ateityje pasiūlyti i3 versiją su 650 cm3 benzininiu varikliu, kuri galės nuvažiuoti apie 300 km. Toks modelis kainuos apie 4000 eurų (13,8 tūkst. Lt) daugiau nei įprastas elektromobilis.

Europoje BMW i3 bus parduodamas nuo lapkričio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)