58-erių B. Anderssonas naujas pareigas pradės eiti gruodžio 31 d.

Švedijoje gimęs B. Anderssonas anksčiau koordinavo „General Motors“ pirkimų veiklą, o 2009 m. stojo prie GAZ kompanijos vairo. Jis pakeis Igorį Komarovą, kuris „AvtoVAZ“ vadovavo taip pat nuo 2009 m. Šaltinių teigimu, I. Komarovas iš „AvtoVAZ“ pasitraukė norėdamas dirbti Rusijos kosmoso agentūroje.

Bo Anderssonas
Naujojo vadovo paskyrimas siejamas su tuo, kad 2014 m. viduryje „Renault-Nissan“ turėtų perimti „AvtoVAZ“ valdymą, kai savo akcijų dalį padidins iki 74,5 proc. Pagrindinė naujojo vadovo užduotis bus pasiekti, kad bendra „AvtoVAZ“, „Renault“ ir „Nissan“ markių rinkos dalis Rusijoje pasiektų 40 proc.

„AvtoVAZ“ neseniai pranešė, kad pirmojo šių metų pusmečio automobilių pardavimai smuko 14 proc., iki 343 368 vnt. Kompanijos užimama rinkos dalis nuo 18,2 proc. sumažėjo iki 16,8 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)