126 pirkėjai, įsigiję sedanus „Tesla Model S P85D“, siekia neįvardyto dydžio kompensacijų, nes, anot jų, automobiliai neatitinka galios ir greičio specifikacijų, pranešė advokatas Kasparas N. Thommessenas iš „Wikborg Rein“ advokatų kontoros. „Tesla“ atsakė cituodama nepriklausomus tyrimus, kurie parodė, kad 100 km/h greitį automobilis pasiekia per 3,1-3,3 sekundės. Oslo apygardos teismas pranešė, kad bylų svarstymai numatyti gruodžio viduryje.

Norvegija yra viena didžiausių „Model S“ rinkų iš dalies todėl, kad valstybė teikia subsidijas perkantiems elektromobilius, taip skatindama jų įsigijimą.

„Tesla“ nebeprekiauja P85D modeliu Norvegijoje, bet toliau platina naujesnį P90D modelį, kainuojantį 96 tūkst. 700 JAV dolerių. Ankstesnis modelis pasirodė prieš dvejus metus ir išgarsėjo dėl „beprotiškos“ akceleracijos; JAV produktų kokybės tyrimų leidinys „Consumer Reports“ nustatė, kad per 3,5 sekundės automobilis įsibėgėja nuo 0 iki 100 km/val. greičio.

Norvegijos vartotojų ginčų komisija birželį nusprendė, kad kiekvienam iš penkių P85D pirkėjų, pateikusių skundus dėl nepakankamos akceleracijos, turi būti išmokėtos 50 tūkst. kronų kompensacijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)