„Dongfeng Motors“ ir Prancūzijos valdžia investuos po 800 mln. eurų, o už suteiktas lėšas kiekviena gaus 14 proc. akcijų paketus. Dar 1,4 mlrd. eurų ketinama gauti iš dabartinių „Peugeot“ investuotojų.

Susitarimą dar turi patvirtinti bendrovės akcininkų taryba, tačiau manoma, kad jeigu jie sprendimą parems, šis suteiks automobilių gamintojai būtinų finansinių priemonių, kai nustos galioti šiuo metu teikiama vyriausybės parama. Tiesa, pasirašius naująjį susitarimą šiuo metu didžiausią PSA akcijų paketą turinčios „Peugeot“ grupės dalis smuktų nuo 25,4 iki 14 proc., t.y. susilygintų su vyriausybės ir Kinijos automobilių gamintojos turimomis vertybinių popierių dalimis.

Dėl susitarimo jau deramasi kelis mėnesius, ekspertai mano, kad oficialiai dokumentas bus pasirašytas šių metų kovo mėnesį.

Savo pranešime Honkongo akcijų biržai „Dongfeng“ nurodo, kad sutartis turėtų „sustiprinti ir praplėsti šiuo metu vykdomą jos bendradarbiavimą su „Peugeot“. Taip pat teigiama, kad „bendra įmonė padėtų „Dongfeng“ sustiprinti bendradarbiavimą su užsienio rinkomis, be to, įmonės produkcijos pardavimai padidėtų. Iš viso nuo 2020 metų kasmet tikimasi parduoti 1,5 mln. „Dongfeng“, „Peugeot SA“ bei „Citroen“ markių automobilių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją