Automobilių kelių direkcijos 6 val. ryto duomenimis, šiaurės rytų, vidurio ir ypač rytų Lietuvoje valstybinės reikšmės keliuose susiformavo plikledis.

Keliai barstomi, tačiau vairuotojai įspėjami rinktis saugų, ne maksimalų leistiną greitį.

Kelininkams ir patys patyrė nelaimę. Pirmadienį 7.48 val. Vilniaus apskrities policija gavo pranešimą, kad Vilniaus r., Pakalniškėse, Medaus g., nuo kelio į griovį nuslydo kelininkų mašina, barsčiusi smėlį. Vairuotojas nenukentėjo.

Pradėjo formuotis dar sekmadienį

Apie tai, kad eismo sąlygos sudėtingos, „Delfi“ redakcijai vairuotojai praneša nuo sekmadienio vakaro. Prasidėjusi lijundra ne vieną šalies kelią, ypač rajoninį, pavertė tikra čiuožykla.

Redakcijai parašiusi skaitytoja Loreta pasakojo patyrusi avariją A1 magistralėje, kai dėl slidaus kelio jos vairuotojamas automobilis vertėsi net dukart ir išlėkė nuo kelio. Laimei, vairuotoja rimčiau nenukentėjo.

Apie ypač slidų kelią Šilalės rajone pasakojo ir redakcijai parašęs vairuotojas Algirdas. Pasak jo, nors kelininkų tarnybos buvo informuotos, kad visas ruožas pasidengęs ledu, padėti tarnybos negalėjo.

„Kaip dirbti, jeigu net su grandinėmis ant ratų pavažiuoti negali?“ – klausė Algirdas.

Apie ypie ypač slidų kelią Ukmergės rajone taip pat pranešė „Delfi“ skaitytojai, pasidalinę ir nuo kelio nulėkusio, apsivertusio automobilio nuotraukomis.

Sąlygas sunkina ir rūkas

Vakarų Lietuvoje ir Jonavos, Kaišiadorių bei Panevėžio rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas vietomis siekia iki 100 metrų.

Kitur šalyje dėl besitęsiančio lietaus magistraliniai keliai šlapi, krašto ir didesnio intensyvumo rajoniniai keliai taip pat daugiausia šlapi, tik šiaurės vakarinėje dalyje vietomis su šlapio sniego provėžomis. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje yra provėžoti, slidūs, vietomis padengti prispausto arba pažliugusio sniego sluoksniu.

Visoje Lietuvoje vyrauja silpnas lietus, vietomis – dulksna. Oro temperatūra – nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną protarpiai palis, vyraus nedidelis lietus. Daug kur tvyros rūkas. Vėjas bus vakarinių krypčių, 7–12 m/s. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/275.inc"); ?>

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)