Sausį debiutuosiantis automobilis akivaizdžiai atkartoja pagrindines CLS klasės linijas, tačiau jas apjungia su naujosios kompaktinių modelių kartos automobilių bruožais. Priekinė dalis vizualiai unifikuota su naująja A-klase ir primena „Concept Style Coupe“, nors, kaip ir įprasta serijiniams modeliams, kiek paprastesnis už pastarąjį.

Išplatintuose atvaizduose demonstruojamas galingiausias iš „paprastųjų“ CLA 250 Sport modelis, prie kurio rankas pridėjo „Mercedes-AMG“ komanda. Iš kitų versijų jis išsiskiria „žvaigždėtomis“ grotelėmis, įspūdingomis oro įsiurbimo angomis, į galinį buferį integruotu difuzoriumi, naudojant LED technologijas pagamintais priekiniai ir galiniais žibintais bei išskirtiniais lengvojo lydinio ratlankiais. Po variklio dangčiu rasime 2.1 l darbo tūrio benzininį agregatai, išvystantį 211 AG, o visais ratais varomų automobilių gerbėjai galės užsisakyti 4MATIC pavarą.

Automobilio viduje sukurta ta pati smagi atmosfera, kaip ir A-klasėje. Nors iš pirmo žvilgsnio šių modelių interjerai panašūs, tačiau nėra sudėtinga pastebėti, kad skirtumų vistik yra – C117 turi kitokį prietaisų skydelį, intarpų formą bei centrinę konsolę. Sunku būtų teigti esą skiriasi ir apmušalai bei sėdynių variantai, tačiau tik todėl, kad dabar „Mercedes-Benz“ siūlo neįtikėtiną pritaikymų pagal individualų skonį įvairovę.

CLA klasės premjeros laukiama sausį Detroite, o pavasarį modelis pasieks automobilių centrus Europoje ir Šiaurės Amerikoje. Manoma, kad Vengrijoje esančiame Keškemete surenkamo modelio kaina be mokesčių Europoje sieks nuo maždaug 23 500 eurų (nuo 81 000 Lt).