Pasak antrus metus Lietuvoje kampaniją organizuojančios įmonės „Getz Lithuania“ rinkodaros vadovės Ilzės Zalites, nemokamai pasitikrinti atvyksta itin daug vairuotojų.

„Maloniai nustebino, kad antrus metus Lietuvoje atliekamose nemokamose automobilių patikrose apsilanko gerokai daugiau vairuotojų nei Latvijoje ar Estijoje“, – pastebėjo ji.

Per pirmąsias kampanijos dienas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje buvo apžiūrėta daugiau kaip pusantro šimto automobilių, sureguliuoti jų žibintai, įpilta neužšąlančio langų skysčio.

„Kadangi šiemet patikras atliekame spalį, dauguma automobilių vis dar buvo su vasarinėmis padangomis, – sako VGTU docentas Vidas Žuraulis. – Bet pastebėjome, kad beveik ketvirtadalio automobilių padangos buvo labai arba netolygiai nudilusios. O tai reiškia, kad vairuotojai pamiršta reguliariai tikrinti oro slėgį ir nepasirūpina ratų suvedimu. Perspėjome ir tuos, kurie žieminėmis padangomis važinėja vasarą – šaltajam metų laikui pritaikytos padangos neužtikrina reikiamų savybių, taip pat jos greičiau dyla.“

Šiemet patikrose pastebėta ta pati problema kaip ir pernai – retas automobilis turėjo tvarkingą elektros įrangą. Beveik kas antram vairuotojui rekomenduota papildomai įkrauti akumuliatorių, o kas dešimtam – jį keisti. Taip pat beveik pusė tikrintų automobilių turėjo blogai šviečiančius žibintus – jie švietė per aukštai arba per žemai, o kai kurie buvo tokie blogi, kad juos reikia keisti.

Spalio 17–28 dienomis Lietuvoje vyksta saugaus eismo kampanija „Nustebink žiemą!“, kurios metu vairuotojai kviečiami atvykti nemokamai pasitikrinti automobilių elektros įrangą, žibintus ir padangas. Pasitikrinti galima „Circle K“ degalinėse Vilniuje (Kareivių g. 13, spalio 24 ir 25 dienomis nuo 16 iki 20 val., spalio 28 d. – nuo 10 iki 15 val.), Šiauliuose (spalio 26 d. nuo 16 iki 20 val., Dubijos g. 20A) ir Kaune (spalio 27 d. nuo 11 iki 15 val., Baršausko g. 57).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)