Siūloma, kad tokiems asmenims būtų neišduodami ir nekeičiami vairuotojo pažymėjimai, taip pat jie savo transporto priemonės negalėtų registruoti Kelių transporto priemonių registre.

„Siūlomu teisiniu reguliavimu bus padidintas išieškomų baudų kiekis, nes padidės asmenų, kuriems paskirtos baudos, motyvacija susimokėti jiems paskirtas baudas. Manoma, kad toks mechanizmas padidins įplaukas į valstybės biudžetą, taip pat turėtų labiau motyvuoti asmenis nepadaryti kito pažeidimo“, - aiškina ministerija.

Remiantis Administracinių teisės pažeidimų ir eismo įvykių registro duomenimis, 2012 metais Lietuvoje buvo paskirta administracinių baudų, kurių suma viršijo 87 mln. litų, iš kurių sumokėta tik 42 proc. (per 36 mln. litų). Tokia pati dalis paskirtų baudų sumokėta ir pernai - iš paskirtų daugiau kaip 97 mln. litų surinkta tik per 40 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)