Pabrėžiama, kad kol kas pradėta viešojo pirkimo procedūra, paskelbti reikalavimai būsimai įrangai, numatytos ir preliminarios vietos, kuriose turėtų atsirasti matuokliai.

Planuojama, kad greičio matuokliai stebėtų ne tik tuos, kurie viršija greitį: kone pusė jų stovės sankryžose, kuriose vairuotojai nesibodi važiuoti jau degant raudonam šviesoforo signalui. Dalis matys ir viešajam transportui skirtas eismo juostas bei fotografuos pažeidėjus jose.

Preliminarus naujųjų greičio matuoklių žemėlapis – čia.

Šiuo metu Vilniuje yra apie 50 greičio matuoklių, tačiau veikia – vos 18. Kaip DELFI aiškino Vilniaus savivaldybės atstovai, montuojant naujus matuoklius, bus numontuoti ir tie, kurie neveikia ir klaidina vairuotojus.

Naujieji greičio matuokliai turėtų atsirasti šių metų pabaigoje. Stacionari greičio matavimo įranga atsiras tose vietose, kur gausu dėl greičio viršijimo įvykusių įskaitinių eismo įvykių: tai yra tokių, kuriuose buvo padaryta žala aplinkai ar nukentėjo žmonės.

Akcentuojama, kad greičio matuokliai atsiras tose vietose, kur gatvių atkarpos tiesesnės ir vairuotojai turi galimybę įsibėgėti.

Sudarytas „trikojų“ visoje Lietuvoje žemėlapis

Lietuvos policijos pareigūnai sudarė ir sąrašą gatvių, kelių bei taškų, kuriuose vairuotojai galės dažniausiai pamatyti mobiliuosius greičio matuoklius, pramintus „trikojais“.

Tiesa, sąrašas preliminarus, mat, pabrėžia policija, jis gali keistis atsižvelgiant į avaringumo statistiką, gyventojų prašymus, kitas aplinkybes.

Žemėlapį su „trikojų“ buvimo vietomis visoje Lietuvoje galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)