Iš viso Ispanijos konkurencijos tarnyba nubaudė 21 gamintoją ir atstovą dėl nekonkurencinės veiklos susitarimų. Didžiausias baudas gavo „General Motors“ (22,8 mln. eurų) ir „Ford Motor“ (20,2 mln. eurų). Prancūzų „Renault“ gamintojas buvo nubaustas 18,2 mln., „Peugeot“ – 15,7 mln., „Citroën“ – 14,8 mln. eurų baudomis. 

Pasak tarnybos, gamintojai veikė karteliniu pagrindu, tarpusavyje keisdamiesi svarbia informacija apie automobilių pardavimus, remontą, atsargines dalis ir priežiūros akcijas. Gamintojai dalijosi informacija apie numatomas akcijas ir kainas, taip siekdami išvengti konkurencinės kainų kovos parduodant naujus automobilius. 

Šių metų kovo mėnesį tarnyba nubaudė keturiasdešimt penkis „Toyota“, „Hyundai“ ir „Opel“ atstovus dėl kartelinių kainų susitarimų Madride ir Galicijos regione. Taip pat šiuo metu pradėtas tyrimas dėl neteisėtos „Volvo“ gamintojo atstovų veiklos.

Kompanijos turi du mėnesius, per kuriuos gali pareikšti pretenzijas dėl joms pateiktų kaltinimų kainų susitarimu. Baudos kompanijoms buvo paskirtos, atsižvelgiant į jų apyvartas ir nusikaltimo sunkumą.

Tuo tarpu „Volkswagen“ koncernas, tame tarpe ir į jo sudėti įeinanti ispanų „Seat“ kompanija, išvengė nuobaudų dėl to, kad bendradarbiavo su teisėsaugos organais tyrimo metu. Verta pažymėti, kad buvo nustatyta, kad „Seat“ kompanija taip pat dalyvavo kainų susitarimuose ir jai grėsė net 39,44 mln. eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)