Liepos 9 d. Rusija iš ES gavo oficialų pranešimą, kad pastaroji kreipiasi konsultacijos į PPO. Bus siekiama išsiaiškinti, ar teisėtai Rusija taiko utilizavimo mokestį importuojamiems automobiliams. Šį trečiadienį buvo pranešta, kad panašias pretenzijas Rusijai iškėlė ir kitos šalys.

Pagal PPO nuostatas, ginčų dalyviams skiriama 60 dienų taikiai išspręsti problemą. Po to ieškovas gali prašyti sudaryti kolegiją, kuri parengs ataskaitą PPO ginčų sprendimo tarnybai. Net ir po tokio sprendimo šalys dar turės kelias galimybes taikiai išspręsti klausimą, nes PPO vykdomos ginčų sprendimo procedūros gali vykti praėjus daugiau nei metams.

Šiuo metu importuojant naujus ir naudotus automobilius į Rusiją utilizavimo mokestį moka tik užsienio įmonės, o Rusijos gamintojams tereikia pateikti institucijoms garantiją, kad transporto priemonė bus utilizuota.

Skirtingos sąlygos sukėlė ES nepasitenkinimą, todėl vasario pabaigoje Rusijos ekonominės plėtros ministerija paskelbė, kad Rusijos gamintojai mokės tuos pačius mokesčius, kaip ir užsieniečiai. Tačiau Valstybės Dūma išėjo vasaros atostogų, o įstatymas taip ir nebuvo priimtas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)