Leidiniui pavyko sužinoti, kad termino nukėlimas gali būti siejamas su Steve'o Zadesky išėjimu iš įmonės „Apple“. 16 metų kompanijoje pradirbęs S. Zadesky buvo pagrindinis pastaruosius porą metų prie elektromobilio projekto dirbęs specialistas. Kiti šaltiniais praneša, kad projekto vykdymu nepatenkintas „Apple“ vyriausiasis dizaineris Jonathanas Ive‘as.

„Apple“ elektromobilio projektas iki šiol oficialiai nepatvirtintas, bet gandai apie jį sklando jau seniai. Neseniai paaiškėjo, kad įmonė aiškinasi galimus elektromobilių įkrovimo būdus, o Berlyne atidarė „slaptą laboratoriją“, kurioje kuriamas pirmojo modelio projektas. Be to, pastaruoju metu buvo pasamdyta nemažai specialistų, anksčiau dirbusių automobilių gamybos sektoriuje.

„Apple“ elektromobilį planuojama gaminti Austrijos įmonės „Magna Steyr“ gamykloje. Joje gaminami MINI, „Mercedes-Benz“ ir „Peugeot“ markių automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)