Šiemet buvo kiek pakoreguotos konkurso sąlygos, atmetant populiarumo rinkose kriterijų, kuris anksčiau nurodydavo, kad prognozuojamo pretendento pardavimai turi būti ne mažesni nei 5000 vienetų. Tokiu būdu rinkimuose sudaryta galimybė varžytis mažesnio tiražo, tačiau labiau inovatyviems automobiliams.

Taip tarp konkurso dalyvių atsirado tokie modeliai, kaip vandenilio elementais varoma „Toyota Mirai“ bei neseniai debiutavęs „Tesla Model X“. Vis dėlto į finalą jie nepateko.

Už finalo borto taip pat liko sportiniai „Audi R8“, „Ferrari 488 GTB“, „McLaren 570S“ bei „Mercedes-AMG GT“ ir žemiškesni „Renault Espace“ ar „Alfa Romeo Giulia“.

Finaliniame etape žiuri komisija, kurią sudaro 58 žurnalistai iš 22 šalių, išrinks vienintelį nugalėtoją, kuris bus paskelbtas kitų metų vasario 29 dieną, prieš prasidedant tarptautinei Ženevos parodai.

Pernai šį konkursą laimėjo naujasis „Volkswagen Passat“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)