Automobiliuose sumontuota navigacijos sistema nebesiunčia nurodymų, sutrinka klimato kontrolės ir skaitmeninio radijo sistemos, rašo BBC.

Automobilių gamintoja informaciją dėl kilusios problemos pripažino ir paragino „Lexus“ savininkus JAV pristatyti transporto priemones į atstovybes, kur gedimai bus pašalinti.

„Mūsų judėjimo ir oro sąlygų duomenų siuntimo sistema neveikia tinkamai su transporto priemonėje esančiu navigacijos centru, gedimas palietė 2014-2016 m. „Lexus“ ir 2016 m. „Toyota Land Cruiser“ automobilius“, – teigiama išplatintame pranešime.

„Tam tikrose situacijose ši problema priverčia sistemą pakartotinai persikrauti, tokiu būdu neigiamai paveikiamos navigacijos (jei ji yra įdiegta) ir klimato kontrolės sistemos. Klaida, kuri, kaip įtariama, sukėlė gedimus, jau ištaisyta“, – rašo „Lexus“ atstovai.

Nors tikslus automobilių, kuriuos paveikė šis klaidingas atnaujinimas, skaičius neįvardijamas, automobilių gamintojai teigia, kad jų yra daug.

Taip pat informuojama, kad su šia problema susidūrė tik JAV vairuotojai, kurie naudojasi duomenų perdavimo sistema „Enform“, nes Europos gyventojams ši sistema nėra prieinama.

Keli automobilių savininkai pasidalino vaizdo įrašais, kuriuose nufilmuoti automobiliuose esantys ekranai. Iš pradžių sistema mėgina persikrauti, tada ekranas nušvinta violetine spalva, o vėliau seka gedimas. Problema kyla tiek automobiliui judant, tiek ir jam stovint vietoje.

Mažiausiai vienas automobilio savininkas pamanė, kad jo automobilį atakavo programišiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją