„Opel“ kompanija, besirengiant naujo „Adam“ modelio gamybai, investavo daugiau nei 190 mln. eurų į gamyklos plėtrą, naujus įrenginius ir pastatus.

Pabrėžia vokišką kilmę

Automobilių pramonėje nėra įprasta tai, kad mažų automobilių segmento modelis būtų gaminamas Vokietijoje. „Opel“ yra vienintelis automobilių gamintojas nusprendęs mažąjį modelį gaminti šioje šalyje, nes čia gamykloje dirba patyręs personalas.

„Adam“ sudėtinga gamyba ir logistika tampa tikru iššūkiu mums. Norime patvirtinti faktą, kad taip, tokį automobilį galima gaminti ir Vokietijoje“, – sakė gamyklos vadovas Stefanas Fesseris.

„Opel“ teigimu, „Adam“ pirkėjai bus nustebinti tuo, kad galės rintis plačias automobilio apdailos variacijas.

„Nei vieno kito šio segmento automobilių gamintojo modelis nėra taip stipriai individualizuotas kaip mūsų „Opel Adam“. Mes siūlome neribotą išorės ir salono spalvų, dekoro detalių, įvairių medžiagų pasirinkimą bei derinius. Tai neįtikėtina, bet nė vienas klientas neturės lygiai tokio pačio automobilio“, – kalbėjo „Opel“ dizaino viceprezidentas Markas Adamas.

Baigiamieji modernios įrangos diegimo darbai

Šią savaitę, gamykloje prasidėjus atostogoms, gamybos ekspertai atlieka baigiamuosius „Adam“ surinkimo įrangos diegimo darbus. Ji yra diegiama toje pačioje gamybos linijoje, kur yra surenkami „Corsa” modeliai.

Gamyklos plėtros centru tapo naujas pastatas E100. 22 tūkst. kvadratinių metrų pastate bus surenkamas kėbulas ir važiuoklė. Čia įdiegta nauja suvirinimo įranga. Naujas gamyklos pastatas turi tiesioginę geležinkelio prieigą, todėl dalys tiekiamos nenutrūkstamai. Čia taip pat yra įrengta viena šoninio ir septynios galinio pakrovimo rampos sunkvežimiams. Naujasis surinkimo centras yra sujungtas su kėbulo surinkimo korpusu bei su paskutine surinkimo linija. Todėl visos automobilio detalės yra sklandžiai tiekiamos ta pačia linija.

Naujuosius „Opel Adam“ bus galima užsisakyti po pasaulinės premjeros Paryžiaus automobilių parodoje, kuri prasidės rugsėjo 29 d. Prekybos salonuose mažieji „Adam“ pasirodys 2013 m. vasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)