„Opel Astra“ gamos naujiena – „ecoFLEX“ versija su dyzeliniu 1.7 CDTI 130 AG varikliu ir „Start/Stop“ sistema. Automobilio CO2 tarša yra 99 g/km, o kuro sąnaudos siekia tik 3,7 l/100 km. Tai yra ekonomiškiausia „Opel Astra“ versija istorijoje.

Benzininiame „Corsa“ modelyje nuo šiol irgi galima „Start/Stop“ funkcija. 1.2 ir 1.4 litro benzininiuose varikliuose ši technologija padeda sutaupyti 0,4 l/100 km bei sumažina CO2 emisiją iki 119 g/km.

Su „Start/Stop“ funkcija ir „ecoFLEX“ technologija taupesnė tapo ir 1.3 CDTI „Meriva“. Gamintojai nurodo, kad mišriu režimu 1,3 CDTI „Meriva ecoFLEX“ sąnaudos sumažėjo 0,4 l/100 km, CO2 tarša sumažėjo iki 109 g/km. Tai vienas geriausių ekonomiškumo rezultatų savo klasėje.

„Corsa“ modelių gamą papildė suskystintomis dujomis varoma (LPG) versija, kurioje montuojamas „Euro 5“ standartus atitinkantis 1.2 l darbinio tūrio agregatas. Norintiems ekstremalesnių pojūčių, greitai pasirodys 210 AG „Corsa OPC Niurburgring Edition“ versija.

Praktiškesnė „FlexFix“ dviračio laikiklio sistema

Atnaujintas ir „Opel“ „FlexFix“ dviračių laikiklis, kuris papildomai gali būti derinamas su parkavimo asistentu „Corsa“, „Meriva“ ir penkių durų „Astra“ modeliuose. Nuo praeitų metų pabaigos ši patobulinta ir lengviau naudojama „FlexFix“ sistema montuojama ir į „Astra Sports Tourer“ modelius. „Corsa“ ir „Meriva“ modeliuose pristatyta naujiena – nuimamas priekabos kablys.

Nauja pramogų ir informacinė sistema „Meriva“ ir „Astra“ modeliuose

Nauja pramogų ir informacinė sistema „Navi 600“ ir Navi 900 Europa“, kuri buvo pristatyta „Insignia“ modelyje, taip pat bus montuojama 2012 metų modelio „Meriva“ ir „Astra“ automobiliuose. Ši sistema visus žemėlapius išsaugo SD kortelės atmintyje, o žemėlapiai gali būti pritaikyti kiekvienam klientui individualiai. Dar viena praktiška funkcija – be greičiausių ir trumpiausių maršrutų navigacijos sistema leidžia pasirinkti taupiausius, t.y. mažiausiai degalų sąnaudų pareikalausiančius kelius.

„Opel Agila“: 1.0 l „ecoFLEX“ į aplinką išmeta 109 g/km CO2

2012 metų modelio „Opel Agila 1.0 ecoFLEX“ turės 3 AG daugiau (68 AG). Mišriu režimu šio modelio kuro sąnaudas pavyko sumažinti 0,3 l/100 km, iki 4,8 l/100 km, o CO2 kiekis sumažėjo iki 109 g/km.

„Agila 1.0 ecoFLEX“ su „Start/Stop“ sistema rinkoje pasirodys šių metų lapkritį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją