Nyderlandų leiboristų partija „PvdA“ nori visiškai pereiti prie aplinkos neteršiančių automobilių, informuoja „Autoblog“. Tam pritaria žemesnieji parlamento rūmai – Atstovų rūmai.

Siūloma, kad nuo 2025 m. būtų draudžiami net hibridinių ir hibridinių automobilių su įkraunamomis baterijomis pardavimai. Tad būtų pardavinėjami tik automobiliai su baterijomis ir kuro elementais varomi automobiliai.

Be to, pasiūlyme Nyderlandų vyriausybė spaudžiama spręsti šalyje eismo problemas, gausiai investuojant į autonominius automobilius.

Savaime suprantama, yra nepritariančių pasiūlymui. Liaudies laisvės ir demokratijos partija vadina jį per daug ambicingu ir nerealistišku, o partijos narys Henkas Kampas siūlo, jog elektrinių automobilių pardavimai sudarytų 15 proc. rinkos dalies.

Net „PvdA“ nariai kritikuoja pasiūlymą ir sako, kad išgirdo apie jį tik per žinias. Kiti partijos nariai baiminasi netekti rinkėjų paramos.

„PvdA“ atstovas Janas Vosas į kritiką parlamente atsakė, kad pasiūlymas tėra pasiūlymas, kaip galėtų atrodyti šalis, pasiūlymas žmonėms pamąstyti apie ateitį be automobilių teršalų.

Šansai, kad pasiūlymui pritars, labai menki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)