Prabangų ir galingą „Audi Q7“ visureigį įsigijęs emigrantas iš pradžių praeivių dėmesio sulaukė Kaune. Čia jo automobilį nufotografavo ne kartą ir pasidalijo nuotraukomis socialiniuose tinkluose.

Galbūt tiek daug dėmesio vien dėl automobilio jo savininkas nebūtų sulaukęs, jei ne ryškiai geltoname valstybinio numerio fone šviečiantis užrašas „PAIOBAT“, suprantamas kaip „Paj*bat“, kas išvertus į lietuvių kalbą reiškia „Dėjau ant jūsų“.

Neilgai trukus „Audi“ vairuotojas sulaukė dėmesio ir pajūryje. Čia jo Q7 automobilį įamžinęs pro šalį ėjęs Tomas tik stebėjosi, kodėl būtinai reikėjo išsirinkti tokią kombinaciją valstybiniam numeriui.

Tai – toli gražu ne pirmas kartas, kada į Lietuvą grįžę emigrantai stebina tautiečius blogąja prasme, mat valstybinių numerių pasirinkimuose ir keiksmažodžiai, ir nepadaros žodžiai, ir pasiuntimai toli.

Tačiau gauti tokį valstybinį numerį ganėtinai lengva, mat Didžiojoje Britanijoje jų gamyba – kiek lankstesnė nei Lietuvoje. Čia, žinoma, neišeis gauti valstybinių numerių, kuriuos DLV, organizacija, besirūpinanti numeriais, įtraukė į draudžiamų sąrašą. Pavyzdžiui, tokie, kaip P15 OFF arba WA15 TED. Taip pat draudžiami ir religiniai užrašai, pavyzdžiui, toks valstybinis numeris kaip JE** SUS arba MU55 LIM ir J**1 HAD, taip pat ir bet kokia kombinacija su JEW, kas reiškia „žydą“.

Visgi rusiški ar lietuviški užrašai, kuriuos rinkdamiesi savo automobiliams suformuoja emigrantai iš Lietuvos, DLV nėra suprantami, o tai reiškia, nėra ir vertinami kaip neleisti, nepadorūs ir įžeidžiantys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (497)