Kad tai yra įmanoma įrodė du Didžiosios Britanijos žurnalo „Auto Express“ žurnalistai Rebecca Chaplin ir Mat Watson. Tiesa, būtina paminėti, kad žurnalistai važiavo „BMW i3“ elektromobiliu, kuris turi rekuperacinę stabdžių sistemą.

Tai reiškia, kad automobilis kiekvieną kartą stabdomas kai tik atleidžiamas akceleratoriaus pedalas ir taip papildomai įkraunami akumuliatoriai. Žinoma, reikia nepamiršti, kad stabdymo jėga yra itin nedidelė, palyginti su įprastu stabdžio pedalo paspaudimu, todėl savo veiksmus reikia planuoti labai atidžiai.

Sutartą atkarpą nei karto nenuspaudus stabdžio pedalo pavyko nuvažiuoti tik Watsonui – jo kolegei stabdį teko paspausti tris kartus. Bet akivaizdu, kad rekuperacinės stabdžių energijos kaupimo sistema išties leidžia automobiliu važiuoti nenaudojant stabdžių pedalo.

Vaizdo medžiagą iš neįprastų varžybų galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)