Grynosios įplaukos balandžio-birželio mėnesiais smuko 11 proc. – iki 136,37 mlrd. skaičiuojant doleriais (124,07 mrd. Eur). „Nissan“ blogėjančius rezultatus aiškina nepalankiu valiutos kursu, nestabilia padėtimi augančiose rinkose ir mažėjančiais pardavimais Japonijoje.

Bendrovės pajamos visame pasaulyje sumenko 8,4 proc. iki 25,84 mlrd. skaičiuojant doleriais (23,51 mlrd. Eur). Pasauliniai pardavimai sumenko 0,6 proc. – iki 1,29 mln. automobilių.

Tai pirmasis kartas per trejus metus, kai bendrovė fiksuoja pirmojo fiskalinio ketvirčio pelno mažėjimą. Be to, kaip teigia „Nissan“ atstovai, pirmą kartą per ketverius metus mažėja ir grynosios pajamos.

„Nissan“ viceprezidentas Joji Tagawa sako, kad bendrovės rezultatai minėtąjį ketvirtį buvo geri, tačiau situaciją pablogino Japonijos jenos nuvertėjimas. Jei ne nuostoliai dėl valiutos kurso svyravimų, „Nissan“ būtų skelbęs apie 3,2 proc. didesnes pajamas ir net 3,8 proc. didesnį pelną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją