Parduodami automobiliai stovi Paryžiaus parodų centre „Porte de Versailles“. Čia lankosi ne tik akis paganyti į senuosius automobilius mėgstantys entuziastai, bet pirmiausia pirkėjai, nuo penktadienio sieksiantys papildyti savo kolekcijas senoviniais automobiliais, pavyzdžiui, sportiniu „Bugatti“, pagamintu dar 1928 m. Jį atiduoti pardavėjai tikisi už 2 milijonus eurų. Visos parduodamos kolekcijos vertė gali pasiekti 20 milijonų eurų.

„Visos kolekcijos vertė nuo 12 iki 15 milijonų eurų. Bet mes tikimės ir 20 milijonų. Juk tai vienintelis šansas nusipirkti restauracijai tinkamų automobilių, sukauptų penktajame ir šeštajame dešimtmetyje“, – sako „Artcurial“ centro automobilių ekspertas Pierre`as Novikoffas.

Parduodamą kolekciją senovinių automobilių ekspertai atrado pernai Vakarų Prancūzijoje. Jie sulaukė skambučio iš kadaise žymaus prancūzų automobilių kolekcionieriaus Roger Baillono anūkės. Ji norėjo parodyti senovinį „Ferrari California“. Bet po anūkės žemes pasidairę ekspertai rado visą užmirštą senelio automobilių kolekciją, kuri dulkėjo pusę amžiaus.

„Papietavus ji pasakė, kad aplink pilį, soduose, kažkokiuose sandėliuose, yra daugiau automobilių. Ir tada mums atsivėrė akys. Radome vieną automobilį po kito, visą gausybę“, – pasakoja P. Novikoffas.

R. Baillonas svajojo atidaryti automobilių muziejų, kuriame rodytų prieš Antrąjį pasaulinį karą naudotus automobilius. Tačiau dėl iškilusių finansinių ir sveikatos sunkumų svajonės neįgyvendino, o jo artimieji apie svajonę pamiršo.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujausių modelių pristatymų ir žinių iš autosporto trasų iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!