Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie eismo situaciją vietoje, kurioje yra minėtas apsisukimas, domėjosi Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovų. Pasak jų, praėjusiais 2018 metais, šioje kelio atkarpoje buvo registruotas 1 techninis eismo įvykis, kai spalio 25 d. apie 19:20 val. automobilis, persirikiuodamas iš greitėjimo juostos, nedavė kelio pirmąją eismo juosta važiavusiam vilkikui. Sužeistų asmenų tąkart nebuvo.

2017 metais minėtoje kelio atkarpoje registruoti du eismo įvykiai, kurių metu taip pat nebuvo sužalotų asmenų.

Apie planus magistralėje A1 vykdyti tam tikrus pakeitimus žiniasklaidoje kalbėta dar 2016-ųjų rudenį, užsimenant, kad apsisukimas, esantis 104,9 km., Kumpių kaime, Domeikavos seniūnijoje, yra nesaugus, nes keturių eismo juostų kelyje automobiliams leidžiant sukti į kairę, stabdomas transporto priemonių srautas. Todėl žadėta įrengti dviejų lygių sankryžą už dviejų kilometrų ir panaikinti šį posūkį. Tokiu atveju vairuotojai galėtų kur kas anksčiau pradėti važiuoti 130 km/val. greičiu.

Tuomet žadėta įvykdyti ir daugiau pakeitimų, tačiau ne visi jie įgyvendinti. Dėmesio sulaukė tik Kauno LEZ teritorijoje planuotas įrengti viadukas. Darbai ten pajudėję iš dalies – atsirado žiedinė sankryža, kuri ateityje turėtų jungtis su tiltu, vesiančiu per magistralę A6.

Apie pakeitimus, susijusius su apsisukimu link Užliedžių ir Giraitės, portalas „Kas vyksta Kaune“ teiravosi ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos. Sulaukus atsakymų papildysime jų komentaru.